Hur du undviker att drabbas av ett it-angrepp

(sponsrat inlägg)

Alla räds och fasar säkert över att drabbas av ett it angrepp, ett virus eller något som låser ens dator och mobil så att den inte fungerar. ush den tanken är verkligen inget roligt.

Ransomware är det största hotet vi har på marknaden just nu - den krypterar alla eller delar utav filerna i datorn och sedan kan du inte komma åt dom förrens du betalat en lösensumma.

En stor ekonomisk vinst för dom som ligger bakom attackerna.

Jag har sätt program om detta på tv, hur den slagit ut datorerna på sjukhus så operationer fått ställas in. där man helt enkelt tvingats betala en lösensumma.

Ett vanligt anti virus program räcker inte för att stoppa dessa attacker, så vad kan man göra för att undvika att drabbas av Ransomware ?

För att vara någorlunda säker att slippa detta behövs ett it-skydd som bara är tillgängligt för stora företag...

Men man ska vara försiktig med att inte öppna länkar i mail från okända personer, eller öppna mail som verkar konstiga och misstänksamma.

gå heller inte in på webbplatser som verkar skumma - tänk hellre en gång extra innan du besöker en sida, eller om din webbläsare varnar när du försöker öppna en sida.

om du drabbas av Ransomware - och det laddas ner på din dator kommer den genast att söka upp filer att kryptera. Den har tyvärr även användarrättigheter i operativsystemet och då kommer den även oftast åt backuper

Enligt Palo Alto Networks som är ett av dom största it-säkerhetsföretagen i världen finns det många själ till att Ransomware är så effektiva.

Idag beräknar dom även att ca 150 och sannorlikt många fler olika ransomware finns i omlopp. Det är en stor ökning sedan förra året....

Du kan ladda ner rapporten unit 42, och lära dig mer hur du kan skydda dig och din organisation mot Ransomware.

Glöm inte att vara försiktig när du surfar.Gillar

Kommentarer