Sponsrad video - Svart jacka och hörlurar – hippt men inte street smart

Nu när vintern och mörkret kommer är det extra viktigt med att bära Reflex ute och särskilt i trafiken.

November och december är årets mörkaste månader. Det är också då som flest fotgängare omkommer. Sex av tio bär svart jacka och dessutom hörlurar - inte minst unga lever farligast. Lika vanligt som det är att bära svart jacka , lika ovanligt är det att bära reflex. Det är tragiskt men sant.

För att få fler att bära reflex under den mörka årstiden släpper If nu för tredje året i rad kläder som blandar mode med trafiksäkerhet under de mörka månaderna. Perfekt tycker jag.

Årets reflexkollektion är skapad av Weekday och Initiativet lanserades tillsammans med Ann Sofie Back och den prisbelönta reflexkollektionen Watch Your Back.

Absolut en trendig kollektion.

Se denna videon så förstår ni vad jag menar.

Att bära reflex kan faktist rädda liv.


Tänk om alla kunde förstå hur osynlig man faktist blir i trafiken när man inte syns ordentligt.

Bär ni reflex på jackan eller liknande?

Vi sätter ju på våra barn reflexer så varför inte på oss själva?.

Jag bär väldigt sällan svart från topp till tå så här års. även min jacka har reflex band. Trenden med svarta plagg är tyvärr inte särskilt street smart när det gäller trafik. Mörk klädsel gör att man inte upptäcks av bilförare förrän tidigast på 20-30 meters avstånd. Och väglaget kan göra det svårt för en bil att hinna bromsa.

Undersökningen som gjordes visar också att en av tre unga inte tycker att det i första hand är fotgängarens ansvar att synas i trafiken i mörkret. .... Hallå nu är det dags att vakna.

Jag blir verkligen arg när jag ser unga människor som bara går rakt ut i vägen , dom går inte ens över vid ett övergångställe. Det är ibland som att säga JA tack kör på mig.

Reflexer är en billig livförsäkring för oss människor eftersom bilisterna lättare upptäcker oss som går på eller vid vägen.

Med reflex har en bilförare 125 meter på sig att upptäcka och bromsa istället för 20 – 30 meters som sikten är utan.

Snälla ni ta ansvar, för er egen skull och för dom som kör, bär reflex och tänk smart.

Sponsrat inlägg


Gillar

Kommentarer