v11

Fostrets utveckling - gravid: 11 veckor

Skrivet för Sverige
Godkänt av BabyCenters medicinska rådgivare

Nu närmar sig slutet av den första trimestern. Större delen av fostrets kritiska utveckling kommer att ha hänt om ett par veckor och risken för missfall sjunker då drastiskt.

Ditt 4-6 centimeter långa foster har nu alla väsentliga delar, från tandämnen till tånaglar. Bebisen håller igång med att sparka och sträcka på sig - det är rena vattenbaletten. Fingrar och tår har nu separerats helt och simhuden finns inte längre kvar. De kommande sex månadernas huvudprojekt kommer att vara att växa och bli större, starkare och mer motståndskraftig så att bebisen kan överleva utanför livmodern.

En mörk linje på magen som kallas linea nigra kan uppstå från venusberget och upp mot naveln. Din livmoder har nu växt såpass att den sticker upp ur bäckenet och barnmorskan kan alltså känna den om hon trycker på din mage

Kroppen behöver extra mycket vätska och du kan känna dig törstigare än normalt. I denna vecka har du normalt gått upp ca 1kg, men kvinnor som lidit av illamående kan istället ha gått ned i vikt fram till nu.

Gillar

Kommentarer

Anna,
ah va skönt..själv har jag försökt natta dom små liven här ett bra tag och nu äntligen sover dom! Så NU blir det teve time för mig med innan läggdax!
du får sova så gott sen då (om du inte redan gör det)
sweet dreams!
kram!
annacondas.blogg.se/
Jenilita,
Hej gumman! Men herregud GRATTIS GRATTIS!! Vilken överaskning!! Jag har inte läst bloggar o knappt svarat på kommentarer på ett tag så jag blev helt chockard när jag kom in till dej nu!! Gud va roligt!! Ser fram imot att följa eran graviditet!! Lycka till er och Bamsekramisar !
www.blonditamedfotboja.se
mia,
Godmorgon!

Kikar in för att önska dig en bra fredag =)

Kramen
mizzmias.blogg.se/
Helena,
Ja det är full rulle här :-) Tiden går för fort när dem är så små. Ska ni göra kubtest? Kram
helenaalarsson.blogg.se/
Zäta,
ja idag ska jag hitta på massa roligt för jag fyller 18 idag :D
www.metrobloggen.se/Mikaelaz
mia,
Hej..Hur mår du idag??

Allt bra med mig är på jobbet men slutar nu kl 13 ska bli skönt =) sen är man ledig i helgen åxå så det kan int bli bättre =)

Va pysslar du med idag då? Kramen
mizzmias.blogg.se/
Anki,
Nej det behöver du inte oroa dej för. den där lille krabaten ligger där och växer till sej, snart om ett par veckor känner du de första rörelserna
barnet ligger så skyddat där det ligger!

ha det så gott!
Kram
ninnieblogspotcom.blogspot.com
Anna,
Oj ja sådär kommer det nog tyvärr vara ett tag framöver..Iaf efter vad jag hört av mina gravida kompisar..Men det är det ju värt, det kommer verkligen nåt gott utav det! =)

Jadu jag busar med barnen och kämpar för att stå emot deras tester, för ack vad dom testar mina gränser..men så söta ändå!
vad har du för dig idag då?
kram
annacondas.blogg.se/
Stina
,
Kolla in www.gravidlooken.se
Första modesajten för gravida!
Lägg upp dina snygga gravidbilder här!
minaya,
Men hallå, ja det var länge sen. hur är det? Är du gravid? (Ser lite inlägg här och där) :D
minaya.blogg.se/