V27

Nu är du 27 veckor gången (eller gravid i 28:e veckan, om du föredrar att räkna så).
Nu ligger slutspurten framför dig — två trimestrar avklarade, en kvar. Din bebis växer och förbereder sig för sin födelsedag. De närmaste två veckorna kommer bebisen att öka snabbt i vikt och du kommer kanske att känna dig andfådd och trött i takt med att du växer med bebisen. Om du kunde se din bebis nu, skulle du se mer och mer av en nyfödd bebis beteende. Bebisen blundar och öppnar sina ögon, sover och vaknar på regelbundna tider och suger kanske på tummen eller andra fingrar. Denna vecka kan din bebis ha mycket hicka också, vilket förklarar den där konstiga, rytmiska känslan du kanske haft i magen!

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen

Blodcirkulationen ökar kraftigt i kroppens alla organ, också i huden, mest påtaglig är ökningen i underarmar, händer och fötter. Genomblödningen i händerna ökar med cirka 5 gånger jämfört med kvinnor som inte är gravida. En gravid kvinna känner sig ofta allmänt varm, men speciellt känns händerna varma och fuktiga - och ibland också fötterna.

I vecka 27 är medelkroppslängden 36 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1000 gr. Huvudets omkrets är 26 cm.

Gillar

Kommentarer

Evelina,
åh vad kul :D tycker det är så mysigt med gravida :D
kram
silverninas.blogg.se/
emma ?,
Åh, vad gulligt! Det är så roligt med inredning :) kan du inte visa bilder sedan när du är klar?

kram
emmasgarderober.se
glitterandbling,
svar: allt är bara bra sj? :)
glitterandbling.blogg.se/
Evelina,
:D jag kollar på idol :D själv?
kram
silverninas.blogg.se/
amanda,
just nu sitter jag och är överlycklig över att jag ska åka till skottland och representera sverige i super schools :D självdå ?
kram
aliceamandaalm.blogg.se/
svar:

aha hoppas du fick en trevlig middag ändå ocg grattis i efterskott:)!
sarahdem.blogg.se/
sv; det låter riktigt mysigt det :)
såg du idol? :D
soeticz.webblogg.se/
Jackeline Perez,
Oj och tiden bara rullar på =) Jag sitter här och svarar på kommentarer, själv då? kramar =)
perezj.se
emma ?,
Ja, vad roligt :-D då ska jag spana in din blogg lite senare och se om det har kommit upp någonting :-D
emmasgarderober.se
Gabbies,
Hejsan! Va kul att du hittat min blogg! Jo allt rullar på ungefär som vanligt. Sj? Ser så mysigt ut att vara gravid, jag o min sambo förösker skaffa barn..
coolatavlingar.blogg.se/