V36

Nu är du 36 veckor gången (eller gravid i 37:e veckan, om du föredrar att räkna så). I slutet av denna vecka passerar du en viktig gräns då din bebis sägs vara fullgången. Detta betyder att du, i teorin, kan föda nu. När din bebis gradvis sjunker ner i bäckenet kommer din mage och dina lungor äntligen att kunna expandera lite mer. Nackdelen är förstås att trycket på blåsan kan öka så att du måste gå på toaletten oftare

Du kanske känner dig färdig att föda nu - du känner dig mogen för det. Andra kan ha blandade känslor inför själva förlossningen och det är helt normalt. Det är vanligt med en viss rädsla inför smärtan att föda eller för att tappa kontrollen. När oron övergår i rädsla kan man behöva hjälp att bli av med den. Prata med din barnmorska hon kan lotsa dig vidare. Har du fött barn tidigare kan du och din barnmorska gå igenom förlossningsjournalen tillsammans.

I vecka 36 är medelkroppslängden 48 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2800 gr. Huvudets omkrets är 33.5 cm.
Moderkakan börjar åldras.

Alla inre organ är f��rdigbildade. Barnet gör sig färdigt att födas när som helst
Underhudsfettet tilltar snabbt i mängd, kinderna är runda och det skrynkliga utseendet är försvunnet.

Ett vanligt symtom är stickande känslor eller tryck i bäckenet. Det beror på att barnet håller på att lägga sig tillrätta.

Som blivande pappa kan du känna oro inför det okända. Följ med din sambo/fru på föräldrautbildningen! Du får betalt av försäkringskassan för att gå dit om du måste ta ledigt från jobbet.

Gillar

Kommentarer

Mina,
God kväll gumman.Ska bli skoj att läsa om din dag..Skönt med en varmt bad innan kvällen..Har lagt det på hyllan nu för man vet inte vilken dag som vattnet går & man vill inte att det går när man badar utan att man vet om det & det är inte bra för det kan bli infektion så jag får njuta i duschen..Ha en skön kväll.kram
blondis81.blogg.se/
Anna,
evelinaerikssn §,
ååh va kul :)
när kommer denna vackra lilla pojk ut? :)
jag lyssnar på musik :)
evelinaerikssn.blogg.se/
Jeanette,
Ha en bra kväll :)
notimetocry.blogg.se/
Malle - Hockeyfru,
hihi ja! låter underbart det! ojoj växer som bara den! hih! Kramis
mysunshinestory.blogg.se/
Maryam,
Snart föder du :D inte ens en månad kvr :D
marri.devote.se
Emma,
Tjena! Fin blogg du har! ;) <3
emmacarlssonss.blogg.se/
thessie,
skönt :) man läser och hör om vissa som har sån helvetes graviditet och har mått förjävligt i 9 månader så vi ska vara glada.
hoppas du får sova något inatt :)
kram
sleepygirl.blogg.se/
cindy,
vet du va det blir förr nått då? :)
den kommer bli minst lika söt som dig!
åh, va gött med ett bad asso! själv så
ligger jag på soffan & har jätte ont i
magen, vaknade nyss till av att min lilla
katt slickade min tå ^^ har ont i magen =( ♥
ccindylicious.blogg.se/
J V H,
Det måste vara jätteroligt att få en liten unge!
jvhs.blogg.se/