V40

Nyfödd

Om din bebis föddes 'i tid' så kan vi gratulera! 75% av alla bebisar föds senare än det förlossningsdatum som föräldrarna givits, så var inte orolig om du fortfarande går i väntans tider. Det kanske verkar som din bebis helt enkelt inte vill lämna sitt mysiga bo därinne, men studier har visat att de flesta bebisar som är 'sena' inte alls har gått över tiden, utan att deras förlossningsdatum varit felberäknat. Ditt blodtryck kommer att kontrolleras av sköterskan om du är väntande förstföderska och nästa vecka är det dags att träffa barnmorskan igen — om du inte har fått din lilla då, förstås!

Barnmorskan har säkert sagt att naturen inte följer barnmorskans beräkning av förlossningsdatum. I verkligheten kan förlossningen starta någon gång mellan 14 dagar före och 14 dagar efter det beräknade datumet. Trots det är det många som i god tid börjat räkna dagarna fram till det beräknade förlossningsdatumet. För en del kan varje dag som går efter att man passerat detta datum bli en plåga - man ägnar sig enbart åt att vänta, vill inte göra någonting, tycker det blir långtråkigt och får än svårare att sova på nätterna - kan ha mardrömmar.

Förvärkarna tilltar nu för många, ibland kan de vara kraftiga. De kan bli regelbundna några timmar för att därefter försvinna. Det kan gå flera dagar mellan dem. Livmoderhalsen mjukas upp och livmodermunnen öppnas ett par centimeter.

I vecka 40 är medelkroppslängden i medeltal 51 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3600 gr. Huvudets omkrets är 35 cm.

Idag föder vi allt större barn. Om barnet föds nu kan det hända att det bara har lite fosterfett kvar i hudvecken. Fosterfett produceras under graviditetens tredje trimester och skyddar barnets hud från fostervatten. Vissa barn föds med mycket hår på huvudet, andra är nästan flintskalliga.

>

Gillar

Kommentarer

Kadri,
Hoppas bebisen kommer snart. Två av mina barn har också gått över tiden
livetivillavillekulla.blogg.se/
Li,
Bara bra tack!

Kram
sweetieli.devote.se
Kadri,
sv. tessy var beräknad till 23 december, men hon kom 31 december.
Nu är det ju så att man ska vara 6 timmar på BB. Så om du föder den 22 hinner du hem innan kalle anka börjar
livetivillavillekulla.blogg.se/
simone,
sV: Oj, ikväll händer inte mycket, jobba, träna, umgås med familjen, räkingar, städa.. typ :)
fattybom.blogg.se/
biatch,
SV: den såg jag här om dan :) vad tyckte du om den? :)
inoffentive.blogg.se/
Julia,
Åh vad underbart att det närmar sig så mycket nu, önskar er all lycka <3
juliapysslar.blogg.se/
mina,
Hej hjärtat...Hihih ska få ut killen ur toa...antar att han hade något bra att titta i..hihih..
Har nog med som dig att det lossnar då & då..Tjockare flytning om man säger så eller hur är det för dig..Alla säger så olika..Man får nog lita på sin egen instinkt att man kommer känna av när det börjar kännas ordentligt...Vad har du gjort denna dag? Jag blev så trött så det blev att jag vilade på soffan..så skönt det var.kram
blondis81.blogg.se/
Tova,
Ah ok, skönt att du inte känner dig så tung då :) för det kan jag tänka mig blir jobbigt om man går över tiden. Och förstås att man är så himla nyfiken... och längtar efter den lille :)
Men SNART så... har du blivit mamma! Fantastiskt ju! :D
kramar
www.metrobloggen.se/trasslet
mina,
Vad har ni gjort denna eftermiddag då? Så skönt med badning..det får man allt vänta med ett bra tag till...tråkigt nog..
Ja man ser i flyttningen att det kan vara lita tjockare än vanligt..Ja snart är de hos oss..Ha nu en skön kväll.kram
blondis81.blogg.se/
mina,
Klart man kan bada..men känner inte om vattnet går & man vill inte få infektion...så därför står jag över..Ska ta en runda med killen min i kväll så man kommer ut i frisk luften & kan se alla mysa ljus som är tända.kram
blondis81.blogg.se/