v11

Fostrets utveckling – gravid: 11 veckor

Skrivet för Sverige
Godkänt av BabyCenters medicinska rådgivare

Nu närmar sig slutet av den första trimestern. Större delen av fostrets kritiska utveckling kommer att ha hänt om ett par veckor och risken för missfall sjunker då drastiskt.

fetal development at 11 weeksDitt 4-6 centimeter långa foster har nu alla väsentliga delar, från tandämnen till tånaglar. Bebisen håller igång med att sparka och sträcka på sig – det är rena vattenbaletten. Fingrar och tår har nu separerats helt och simhuden finns inte längre kvar. De kommande sex månadernas huvudprojekt kommer att vara att växa och bli större, starkare och mer motståndskraftig så att bebisen kan överleva utanför livmodern.

En mörk linje på magen som kallas linea nigra kan uppstå från venusberget och upp mot naveln. Din livmoder har nu växt såpass att den sticker upp ur bäckenet och barnmorskan kan alltså känna den om hon trycker på din mage

Kroppen behöver extra mycket vätska och du kan känna dig törstigare än normalt. I denna vecka har du normalt gått upp ca 1kg, men kvinnor som lidit av illamående kan istället ha gått ned i vikt fram till nu.

Publicerad av Yasmine Johansen

Jag heter Yasmine är 36år , gift , 2 barns mamma från Stockholm. Bloggar om vardagen med familjen, barnens roliga tv inspelningar och foto jobb, blandat med resor bakning och härliga samarbeten.

22 reaktioner till “v11

 1. Så spännande.

  Jag hade faktiskt tur o blev aldrig illamående.

  Jag hade inte konstigheter alls under min graviditet,va bara jätte trött under första tiden,men d gick över sen.

  Gilla

 2. God kväll min vän..Klart att allt kommer gå bra för oss båda med våra magar …snart är det sommar & då kommer magen blir ännu större..ska bli skoj att dela med sig bilder på magen..Ha en skön kväll.kram kram

  Gilla

 3. God kväll gumman..Hoppas att du får många sköna timmar i sängen & du inte vaknat för att gå på toa…har varit lat de senaste dagarna att springa upp men har plågat mig..så det går till en vis tid som man måste springa upp…hihhi…ja du vet.kram kram

  Gilla

 4. ah va skönt..själv har jag försökt natta dom små liven här ett bra tag och nu äntligen sover dom! Så NU blir det teve time för mig med innan läggdax!

  du får sova så gott sen då (om du inte redan gör det)

  sweet dreams!

  kram!

  Gilla

 5. Hej gumman! Men herregud GRATTIS GRATTIS!! Vilken överaskning!! Jag har inte läst bloggar o knappt svarat på kommentarer på ett tag så jag blev helt chockard när jag kom in till dej nu!! Gud va roligt!! Ser fram imot att följa eran graviditet!! Lycka till er och Bamsekramisar !

  Gilla

 6. Hej..Hur mår du idag??

  Allt bra med mig är på jobbet men slutar nu kl 13 ska bli skönt =) sen är man ledig i helgen åxå så det kan int bli bättre =)

  Va pysslar du med idag då? Kramen

  Gilla

 7. Nej det behöver du inte oroa dej för. den där lille krabaten ligger där och växer till sej, snart om ett par veckor känner du de första rörelserna

  barnet ligger så skyddat där det ligger!

  ha det så gott!

  Kram

  Gilla

 8. Oj ja sådär kommer det nog tyvärr vara ett tag framöver..Iaf efter vad jag hört av mina gravida kompisar..Men det är det ju värt, det kommer verkligen nåt gott utav det! =)

  Jadu jag busar med barnen och kämpar för att stå emot deras tester, för ack vad dom testar mina gränser..men så söta ändå!

  vad har du för dig idag då?

  kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: