V36

Nu är du 36 veckor gången (eller gravid i 37:e veckan, om du föredrar att räkna så). I slutet av denna vecka passerar du en viktig gräns då din bebis sägs vara fullgången. Detta betyder att du, i teorin, kan föda nu. När din bebis gradvis sjunker ner i bäckenet kommer din mage och dina lungor äntligen att kunna expandera lite mer. Nackdelen är förstås att trycket på blåsan kan öka så att du måste gå på toaletten oftare

Du kanske känner dig färdig att föda nu – du känner dig mogen för det. Andra kan ha blandade känslor inför själva förlossningen och det är helt normalt. Det är vanligt med en viss rädsla inför smärtan att föda eller för att tappa kontrollen. När oron övergår i rädsla kan man behöva hjälp att bli av med den. Prata med din barnmorska hon kan lotsa dig vidare. Har du fött barn tidigare kan du och din barnmorska gå igenom förlossningsjournalen tillsammans. 


I vecka 36 är medelkroppslängden 48 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2800 gr. Huvudets omkrets är 33.5 cm.
Moderkakan börjar åldras.

Alla inre organ är färdigbildade. Barnet gör sig färdigt att födas när som helst
Underhudsfettet tilltar snabbt i mängd, kinderna är runda och det skrynkliga utseendet är försvunnet.

Ett vanligt symtom är stickande känslor eller tryck i bäckenet. Det beror på att barnet håller på att lägga sig tillrätta.


Som blivande pappa kan du känna oro inför det okända. Följ med din sambo/fru på föräldrautbildningen! Du får betalt av försäkringskassan för att gå dit om du måste ta ledigt från jobbet.

 

 

Publicerad av Yasmine Johansen

Jag heter Yasmine är 36år , gift , 2 barns mamma från Stockholm. Bloggar om vardagen med familjen, barnens roliga tv inspelningar och foto jobb, blandat med resor bakning och härliga samarbeten.

28 reaktioner till “V36

 1. Jag tittade på Ullared för första gången igår. Vilka människor alltså. Tur man inte är sån. Den där Morgan verkar ju inte ha alla hästar hemma i stallet. Men himlans söt hehehe

  Gilla

 2. svaR. tihi naw men gud va mysigt! =)) ..
  jaa bebbar är så himla fina så det inte är sant. va kul, kan tänka mig att det blir kul att höra hjärtat slå o såå!

  kram, ha en bra tisdag ❤

  Gilla

 3. usch det låter verkligen jobbigt 😦 jag är jätteglad att jag haft en så smidig graviditet, inget illamående alls och inga jobbiga värkar bara ont i ryggen då och då. men nu börjar jag känna av att jag faktiskt är gravid och kanske måste dra ner tempot lite och inte fortsätta som "vanligt"
  vi var oxå hos barnmorskan idag… allt va fint här. hur gick det för dig?
  jag jobbar sen ska jag hem och mysa ner mig i soffan och inte göra nånting bara vila vila vila 🙂
  kram!

  Gilla

 4. hehe okej:) jo jag har köpt några julklappar , började med barnen först. tar vuxna till sist..

  Ska ni handla julklappar åt eran bebis?
  kram

  Gilla

 5. oj va tiden går fort fram:) vilken bra överaskning tror han kommer bli jätte glad över att bli lussad på sängen hihi:)
  kram

  Gilla

 6. sv. åh va kul! va bra att allt gick bra.
  åh gud va spännande, blir ju nästan nervös själv.. haha var jätte nervös innan stinalee skulle föda sin lille plutte (a)
  är det ditt första barn?

  Gilla

 7. hehe ok.. Än så länge har vi bestämt att inte köpa julklappar till bebisen, men jag tror jag kommer köpa ngt litet ändå, kanske ngt mer personligt som man kan ireda rumemt med:)

  Hur ser eran bebis rum ut:)? har du lagt in bilder på bloggen:)?

  kramis

  Gilla

 8. okej:)
  Kollade på förlossningskliniken nyss,man blir ju inte jäätte sugen kanske. Samtidigt som jag kollade på gamla filmer från när jag var liten då man blir sugen! haha.
  Allt bra med dig och lille killen?
  Stor kram

  Gilla

 9. God kväll gumman.Ska bli skoj att läsa om din dag..Skönt med en varmt bad innan kvällen..Har lagt det på hyllan nu för man vet inte vilken dag som vattnet går & man vill inte att det går när man badar utan att man vet om det & det är inte bra för det kan bli infektion så jag får njuta i duschen..Ha en skön kväll.kram

  Gilla

 10. skönt 🙂 man läser och hör om vissa som har sån helvetes graviditet och har mått förjävligt i 9 månader så vi ska vara glada.
  hoppas du får sova något inatt 🙂
  kram

  Gilla

 11. vet du va det blir förr nått då? 🙂
  den kommer bli minst lika söt som dig!
  åh, va gött med ett bad asso! själv så
  ligger jag på soffan & har jätte ont i
  magen, vaknade nyss till av att min lilla
  katt slickade min tå ^^ har ont i magen =( ♥

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: