Får era barn gottigott mitt i veckan?

När allt var färdigstädat fick tulpanerna pryda bordet och det blev en mysfika med barnen… en varsin bulle (men lilltjejen fick bara en halva)

Ger ni era barn bullar/kakor mitt i veckan?

Jag älskar ju att fika så för mig får barnen något gott mitt i veckan typ bulle/saft när dom följer med och fikar.

Fredag – godis dag här hemma…. (ibland även något gott på lördagen)…

Men går jag och fikar får oftast barnen en festis eller liknande.

Hur gör ni? är ni stenhårda på inget godis i veckorna men en bulle någon enstaka gång? … eller är ni helt emot att barnen ska få något sött överhuvudtaget?

Mina barn har aldrig haft hål i tänderna, och får så sjukt mycket beröm av tandläkaren att dom har så fin munhälsa.

Publicerad av Yasmine Johansen

Jag heter Yasmine är 36år , gift , 2 barns mamma från Stockholm. Bloggar om vardagen med familjen, barnens roliga tv inspelningar och foto jobb, blandat med resor bakning och härliga samarbeten.

9 reaktioner till “Får era barn gottigott mitt i veckan?

 1. Jo de får fika mitt i veckan ibland. Däremot så är det strikt med just lördagsgodis och läsk blir det bara vid speciella tillfällen som födelsedagar och så där.

  Gilla

 2. Jag har inga barn själv men i och med att jag försöker hålla mig till nyttigare alternativ på vardagarna så kommer jag nog försöka köra samma för mina barn i framtiden 😋 däremot måste man ju faktiskt leva lite också ibland!

  Gilla

 3. Här försöker vi undvika socker så gott det går då det finns så mycket mer hälsosamma alternativ som vårt barn tycker är lika gott. Vårt helgmys består av grönsaker och brödpinnar som vi dippar och är vi på café så brukar han få fralla och fruktrullar till efterrätt, eller en smoothie. Sen är jag ingen diktator när det kommer till socker så någon bulle händer ju att han får i sig ibland, särskilt på kalas. Hemma är det lätt att baka sockerfritt eller i alla fall minska på sockret. Dock är det inte av tändernas anledning jag undviker socker utan hur det påverkar kroppen och humöret på lång sikt. Sen har jag bara ett barn nu, kan tänka mig att det blir svårare när det är fler. Jag skulle liksom aldrig börja ge rent godis till min tvååring utan vill hålla på det några år till. Men sen om småsyskon kommer kan jag tänka mig att det blir svårt att inte ge dom godis med om man börjat med det till den stora 😅 Men jag tycker alla får göra som de vill, tror alla utgår från att sitt barn ska må bra så tycker det är onödigt med kommentarer som ”men en chokladboll kan väl ditt barn få, det skadar ju inte” eller ”ska du verkligen ge chokladbollar till ditt barn?”… Tycker det är så onödigt, viktigt med respekt och förståelse från båda sidorna 😊

  Gilla

 4. jag är inte stenhård, men absolut ska man hålla sig till en max två dagar och då är det såklart helgdagar. jag som jobbar på tandpraktik ser ju att hålen i tänderna går ner i åldrarna. Vi hade en som var strax över 3 som vi lagade hål på för ett tag sedan och det är ju då inte ok. Så man får nog överlag alla dra ner lite på sådant, men framförallt barnen =D

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: