Vet ni vart vi ska resa?

I år kommer vi återigen att återvända till vårt favorit resemål.

Vem vill åka långt bort när du på knappt 3 timmar kan nå Albena i Bulgarien ( om man flyger från Arlanda ).

Perfekt för er som flyger med barn, Albena är ett perfekt resemål för barnfamiljer men givetvis för andra också.

Vackra stränder , en grön och lummig semesterort som ligger ca 15km norr om Golden Sands. Albena är inte särskilt stort och man lärde sig snabbt att hitta.

Det viktigaste stället i Albena är strandpromenaden det är i och omkring den som allt händer.

I Albena finns några fina hotell och Flamingo Grand är ett hotell vi besökt 2gånger (senaste var förra sommaren) Ett lollo och Bernie hotell vi verkligen älskade.

Detta år besöker vi Maritime Paradise Blue 5* som ligger precis vid stranden. Vi var inne där en snabbis förra sommaren. och vi fick en wow känsla direkt här måste vi bo hela hotell anläggningen osade lyx.

I vår familj är vi ganska beresta både barn och vuxna. Men vad är det då som gör att vi återkommer och fastnat för Albena?

På dagarna är man mest vid poolen , äter på hotellets goda restaurnanger, badar och solar.

När kvällen kommer blir Albena och strandpromenaden som ett tivoli för barnen – det finns karuseller, massor av olika hoppborgar, aktiviteter och gungor, studsmattor vilket våra barn älskat. Men kvällslivet är ändå lungt och skönt.

Det bästa är att det kör inga bilar inne på området – eller otroligt sällan vilket gör att barnen kan gå väldigt fritt vilket blir att man kan slappna av litegran.

Strandpromenaden bjuder på många mysiga cafeer, tavernor och strand restauranger. Här finns också världens godaste pannkakor som man kan få med alla möjliga goda fyllningar min favo är nutella /banan. dessa pannkakor är i storlek XXL men vad gör det när man är på semester.

På stranden – där du kan bygga sandslott med barnen och plocka snäckor finns också ett beach bibliotek för dig som gillar att läsa.

Något jag också tycker är värt att nämna är att i Albena får man mycket för pengarna. Det är billigt att både äta och dricka.

Vill ni fortsätta följa med på vår semester så ska jag givetvis uppdatera er om den och allt om hur man semestrar på bästa sätt i Albena.

ALBENA – här börjar din resa

Publicerad av Yasmine Johansen

Jag heter Yasmine är 36år , gift , 2 barns mamma från Stockholm. Bloggar om vardagen med familjen, barnens roliga tv inspelningar och foto jobb, blandat med resor bakning och härliga samarbeten.

67 reaktioner till “Vet ni vart vi ska resa?

 1. Mina föräldrar älskar Bulgarien och åker dit nästan varje år. De har även sålt in landet till min sysyter och bror. Ert resmål ser fantastiskt utJag personligen har svårt för landet då en av mina närmsta vänner när vi var 18 år åkte dit och kom hem med en hemsk sjukdom. Idag lever inte hon tyvärr. nu vet jag att det kunde hänt M i vilket land som helst men känslan kring hennes bortgång gjorde ont i alla oss vänner när hon valde att lämna oss alla.

  Gilla

 2. Så roligt att ni ska tillbaka till erat favoritställe 😊 Jag har aldrig varit i Bulgarien 😊 Ska bli kul att få se massa bilder därifrån sen 😊

  Gilla

 3. Har aldrig varit i bulgarien men det är ju så otroligt fint där och så häftigt och snart med strand bibliotek där hade nog jag hängt😉Älskar att läsa böcker

  Gilla

 4. Det låter verkligen perfekt. Ser fantastiskt fint ut. Skriv gärna mer om resan sen framöver. Vi kommer åka till Gotland i år igen, blir femte gången vi är där.

  Gilla

 5. Men jösses! Ser verkligen superhärligt ut! Vi ska åka till Ungern två veckor nu under sommaren så får försöka spara detta till framtida resa för jag älskar att resa och se nya platser 😃

  Gilla

 6. Men jösses! Ser verkligen superhärligt ut! Vi ska åka till Ungern två veckor nu under sommaren så får försöka spara detta till framtida resa för jag älskar att resa och se nya platser 😃

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: