Vet ni vart vi ska resa?

I år kommer vi återigen att återvända till vårt favorit resemål.

Vem vill åka långt bort när du på knappt 3 timmar kan nå Albena i Bulgarien ( om man flyger från Arlanda ).

Perfekt för er som flyger med barn, Albena är ett perfekt resemål för barnfamiljer men givetvis för andra också.

Vackra stränder , en grön och lummig semesterort som ligger ca 15km norr om Golden Sands. Albena är inte särskilt stort och man lärde sig snabbt att hitta.

Det viktigaste stället i Albena är strandpromenaden det är i och omkring den som allt händer.

I Albena finns några fina hotell och Flamingo Grand är ett hotell vi besökt 2gånger (senaste var förra sommaren) Ett lollo och Bernie hotell vi verkligen älskade.

Detta år besöker vi Maritime Paradise Blue 5* som ligger precis vid stranden. Vi var inne där en snabbis förra sommaren. och vi fick en wow känsla direkt här måste vi bo hela hotell anläggningen osade lyx.

I vår familj är vi ganska beresta både barn och vuxna. Men vad är det då som gör att vi återkommer och fastnat för Albena?

På dagarna är man mest vid poolen , äter på hotellets goda restaurnanger, badar och solar.

När kvällen kommer blir Albena och strandpromenaden som ett tivoli för barnen – det finns karuseller, massor av olika hoppborgar, aktiviteter och gungor, studsmattor vilket våra barn älskat. Men kvällslivet är ändå lungt och skönt.

Det bästa är att det kör inga bilar inne på området – eller otroligt sällan vilket gör att barnen kan gå väldigt fritt vilket blir att man kan slappna av litegran.

Strandpromenaden bjuder på många mysiga cafeer, tavernor och strand restauranger. Här finns också världens godaste pannkakor som man kan få med alla möjliga goda fyllningar min favo är nutella /banan. dessa pannkakor är i storlek XXL men vad gör det när man är på semester.

På stranden – där du kan bygga sandslott med barnen och plocka snäckor finns också ett beach bibliotek för dig som gillar att läsa.

Något jag också tycker är värt att nämna är att i Albena får man mycket för pengarna. Det är billigt att både äta och dricka.

Vill ni fortsätta följa med på vår semester så ska jag givetvis uppdatera er om den och allt om hur man semestrar på bästa sätt i Albena.

ALBENA – här börjar din resa

Publicerad av Yasmine Johansen

Jag heter Yasmine är 36år , gift , 2 barns mamma från Stockholm. Bloggar om vardagen med familjen, barnens roliga tv inspelningar och foto jobb, blandat med resor bakning och härliga samarbeten.

67 reaktioner till “Vet ni vart vi ska resa?

 1. Så skönt att resa iväg. Är dock ingen strandmänniska men jag gillar att resa lite. Har kryssat det är våran grej. Längtar tills vi ska göra det i juni. Komma bort från jobb & sånt 😊 skönt

  Gilla

 2. Ser verkligen fint ut. För oss blir de att stanna här hemma i Sverige. Så mycket som man inte har sett här. Känner att vi inte behöver åka utomlands för att få semester.

  Gilla

 3. Bulgarien är fantastiskt , inte varit där på många år nu men var på golden sands. Har ni besökt Nessbar (tror jag den lilla halvön hette) om inte så är den värd ett besök

  Gilla

 4. Men ohh så härligt, vi ska också ut och resa, åker till mallorca. Vaccinerar ni och barnen er extra för resan? Vi har twinrix och Bellis har ju allt det hon ska utom hepatit A och det har vi vaccinerat henne med inför resan

  Gilla

 5. ja gör det Albena är ett toppen resemål för barn och så billigt, jag brukar alltid ha en stor del av reskassan med mig hem, man tar med för mycket. sen är flygtiden kort vilket är possitivt

  Gilla

 6. Vilket härligt tips 😊. Jag får erkänna dock att jag inte reser, jag är helt galet flygrädd så den biten har jag valt bort ur mitt liv 😊

  Gilla

 7. men åh va mysigt japp drömma kan man ju . hade gärna åkt i år oxå men när man e sjukskriven finns inga pengar över till nåt tyvärr . men gud så fint det va kramizar ❤ fina

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: