Mår du dåligt? – våga söka hjälp

Inlägg i annonssamarbete med VM Läkarkonsult


Att våga prata om hur man mår tror jag är väldigt viktigt! och i dessa tider tror jag att många som redan mår dåligt också mår sämre.

Att våga prata om hur vi mår är viktigt! psykisk ohälsa ökar och det är något som kan drabba alla. VM Läkarkonsult har en mottagning i Uppsala ( på sjukhusvägen 3 ) men även digital mottagning som har digitala läkarbesök med specialist läkare inom psykiatri.

VM läkarkonsult hjälper dig som har det jobbigt med psykisk ohälsa, sömnstörning , ångest , depression , social fobi, utmattningssyndrom , bipolär sjukdom , kris , ätstörning , tvång (OCD) , psykos sjukdom.

Dom erbjuder kvalificerade läkarsamtal , bedömning och läkemedelsbehandling.

Våga söka hjälp

Många tycker att det är skamfullt att gå till en psykiatrisk mottagning eller att behöva hjälp ( men jag tror dom som vågar prata om hur dom mår har det så mycket bättre på insidan ). man måste våga öppna sig för att kunna må bra.

Ibland tror jag vi alla behöver någon att prata med vi går igenom olika saker i livet, att bearbeta det som får oss att må dåligt är bra.

Alla delar i livet är inte lätta och vi alla går någongång igenom kriser som får oss att må dåligt.

och hur mår vi egentligen i dessa corona tider ? ( jag vet många som mår dåligt och är oroliga ). Dom flesta av oss mår ju bra av sociala kontakter, och nu när vi ska minska på att umgås och ses med våra nära och kära tror jag också många som lider av depression kan få det tuffare.

Fysisk mottagning eller video samtal

Jag har många gånger föredragit att enkelt kunna kontakta läkaren via ett video möte , eller att ha ett telefon möte istället för att åka dit.

Fördelarna är

– du slipper åka dit

-du slipper sitta i ett väntrum.

Detta är också något som VM läkarkonsult jobbar med.

KBT onlinekurs

Just nu håller man på att utveckla KBT onlinekurser som självhjälp till dom som mår dåligt… KBT är något jag provat men av helt andra anledningar då jag har ibs.

KBT brukar dock vara väldigt effektivt vid depression.

Mår du dåligt , gör dig själv en tjänst och sök hjälp. För ja hur dåligt du än mår så tror jag på att det alltid finns hjälp att få.

Besök VM Läkarkonsult för att läsa mer här, eller maila dom för bokning kontakt@vmlakarkonsult.se eller ring 073 631 37 75..

Publicerad av Yasmine Johansen

Jag heter Yasmine är 36år , gift , 2 barns mamma från Stockholm. Bloggar om vardagen med familjen, barnens roliga tv inspelningar och foto jobb, blandat med resor bakning och härliga samarbeten.

10 reaktioner till “Mår du dåligt? – våga söka hjälp

  1. Det många inte förstår att psykisk ohälsa kan vara dödligt. Har en nära som vägrar förstå detta. Hen vill ju inte ligga på en brits och prata med en tokdoktor. Nu talar vi om en person som fått allvarliga fysiska åkommer, som är riktigt allvarliga.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: