När en förälder dör i cancer

Igår var det 7år sedan som Dennis pappa somnade in efter många års kämpande mot sin cancer .

Dennis hade inte ens fått fylla 4år.

Jag minns det som det var igår, visst hade jag fått vänja mig vid att jag tillslut visste utgången av sjukdomen. Men hur berättar man får ett barn att i natt så dog pappa.

Det var många års kämpande efter läkarmissar, det var otaliga nätter på sjukhus och fredagsmys i sjukhus sängen. Och tänk att även i dom svåraste stunderna så såg vi alltid ett hopp någonstans ( allafall i varandra).

Läkarmissar och läkarslarv

Hade han levt om det inte var för allt slarv som vården och särskilt verksamhets chefen på vårdcentralen i Säffle utsatte honom för…. svaret är väll troligen ja.

Han sökte för att han kände en knöl och sa jag tror jag har fått cancer…. personalen valde att skratta åt honom du får vänta minst 20år till innan du får den typen av cancer..

salva efter salva skrevs ut och den lilla ärtan han bli hela 6cm innan han fick hjälp ( för enligt läkaren så var det hemorrojder).

Trots att han svimmade av vid toalett besöken , så skrev man bara ut starkare salvor.

Tillslut skickade hon honom vidare – och då var det riktigt bråttom.

Hoppas så att vården någon gång lär sig av misstagen och tar patienter på allvar. Dennis pappa var en så frisk människa att han inte ens var listad på en vårdcentral och under våra 8år tillsammans besökte han inte heller sjukhus så när man då ringer för att man känner att något verkligen är fel – då borde man bli tagen på allvar samt få en tid för undersökning.

12 oktober 2013

var dagen då han fick somna in ( en otroligt omtyckt pappa, vän, kollega, familjemedlem )… Idag tänder vi ljus för dig

Mest tacksam är jag över alla fina minnen för på 8år så blev det många sådana och vi fortsätter fira din födelsedag precis som du önskade. Dennis får fortfarande en julklapp från dig. Ja vi håller dig vid liv på vårt egna vis.Visst önskar Dennis att du kunde se hans resultat i skolan, hans innebandy matcher och hans målgest han gör till dig vid målen på fotbollen.Men han mår bra, ja vi mår bra. Livet går vidare eftersom det måste göra det och ska göra det
Dikten din bror läste på din begravning

Döden betyder ingenting. Jag har bara dragit mig tillbaka till ett annat rum. Jag är Jag, Du är Du. Allt vi var för varandra, det är vi fortfarande. Kalla mig vid mitt vanliga namn. Tala till mig sådär som Du alltid gjort. Ändra inte Ditt tonfall, Håll sorgen borta från Din röst. Sluta inte skratta åt våra gemensamma små skämt. Skratta som vi alltid har gjort. Var med mig. Le mot mig. Tänk på mig. Låt alltid mitt namn finnas med Er där hemma. Uttala det som ingenting hänt, sorglöst Utan spår av skuggor. Låt livet gå vidare med samma innebörd som tidigare. Det går vidare därför att det måste gå vidare. Döden är ju ändå bara ett tillfälligt avbrott i vår gemenskap. Varför skulle du sluta tänka på mig för att Du inte längre kan se mig. Jag väntar på Dig någonstans väldigt nära. Allt är väl.

Inget barn ska behöva missta sin pappa

och likaså ska inga föräldrar behöva mista sina barn i denna sjukdom.

Cancer berör oss alla , men på olika vis, några av oss har drabbats och några har mist nära och kära. Den drabbar oskyldiga och den drabbar till och med små barn.

Cancern krossar och splittrar


Vi fann kärleken igen

Vi hade verkligen turen att åter få bli lyckliga när Tommy kom in i vårt liv axlade pappa rollen till Dennis på en gång på ett helt naturligt sätt. Dennis fick en lillasyster (som nog lite blev hans allt i livet). och vi gifte oss

med handen på hjärtat så måste jag säga att livet har inte alltid vart lätt men jag skulle inte byta något mot vad jag har idag en fantastisk familj som jag kommer fortsätta göra allt för …alla dagar i veckan året om.

Kärleken vi alla fann i varandra var oslagbar och tog oss på en resa mot där vi är idag

När Micke gick bort startade jag en insamling i hans namn – vill ni skänka en summa och tänka på cancer fonden så hittar ni sidan här

Till minne av Mikael Ivarsson

Publicerad av Yasmine Johansen

Jag heter Yasmine är 36år , gift , 2 barns mamma från Stockholm. Bloggar om vardagen med familjen, barnens roliga tv inspelningar och foto jobb, blandat med resor bakning och härliga samarbeten.

36 reaktioner till “När en förälder dör i cancer

 1. Är en hemsk sjukdom som drabbar många och vården är tyvärr otillgänglig ibland på grund av att läkarna bildar sig sin egen uppfattning. Så tråkigt när människor dör i Cancer men tur att ni hittat ett sätt att gå vidare trots allt

  Gilla

 2. Är en hemsk sjukdom som drabbar många och vården är tyvärr otillgänglig ibland på grund av att läkarna bildar sig sin egen uppfattning. Så tråkigt när människor dör i Cancer men tur att ni hittat ett sätt att gå vidare trots allt

  Gilla

 3. Ja vi har hållt ihop ett tag nu, sen Lunarstorm och då msn fanns.. minns du då vi cama och surrade? Gud de va tider det – du vet ja finns om du behöver prata hjärtat. Jag försvinner inte igen ♥️

  Gilla

 4. Ja vi har hållt ihop ett tag nu, sen Lunarstorm och då msn fanns.. minns du då vi cama och surrade? Gud de va tider det – du vet ja finns om du behöver prata hjärtat. Jag försvinner inte igen ♥️

  Gilla

 5. Beklagar verkligen sorgen efter Dennis pappa. Men jag tycker att ni hedrar och låter Dennis följa i hans fotspår så fint på flera sätt. Kram till er alla

  Gilla

 6. Livets grymheter som vi inte kan ducka för. Endast möta smärtan där den träffar. En förälder ska aldrig behöva få den vetskapen att man måste lämna sitt barn. Ett litet barn bör inte behöva få den upplevelsen att vandra genom livet utan sin förälder.

  Det gör gott i hjärtat att läsa om en en ny rik fas i era liv Grattis till den lyckan

  Gilla

 7. Så fint du delar med dig av Dennis pappas död. Det är förfärligt när vården gör sådana missar och ofta sker de just på VC. Jag tyckte my ner om dikten hans bror skrev. Den beskriver hur det verkligen är tycker jag. Jag är ändå glad för din skull att du träffat en partner som går in som en pappa för Dennis och bryr sig om honom.

  Gilla

 8. Usch då. Sånt där borde inte få hända. Jag blir så arg när jag läser sådant, att läkarna inte tror på patienten och inte tar det på allvar!

  Fint skrivet. Kram 🌸

  Gilla

 9. Ursh, fick verkligen tårar i ögonen utav att läsa din text. Speciellt eftersom man har gått igenom en liknande händelse. Då min egna far aldrig togs några blodprover på utan fick under en veckas tid massor utav smärtstillanden. När de upptäckte cancern. Var det försent och han dog dagen efteråt. Cancern lyckades sprida sig på en veckas tid. Dog 2012. TVå år senare och min mor får diagnosen lungiflammation. Som var feldiagnoserat och upptäcktes vara cancer och även hon dog efter två års kämpande. Min bror förlorade sina föräldrar alldeles för tidigt. Både två på en kort tid. Så hemskt när läkare inte tar sina patienter på allvar och sådant här händer. Skickar stora kramar till er!

  Gilla

 10. Beklagar sorgen♥️ vad hemskt att det blev så mycket cket missar från läkarnas sida! Vad glad jag blir för er skull att du hittat en ny att spendera livet med och att det funkar så bra med Dennis😊

  Gilla

 11. Ohh illa till mods jag vart och ändå så vackert du skriver. Så fint du hedrar honom och så fina bilder på honom och fin Dennis är med tidningarna på sin pappa

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: