Sanna och falska vänner – så känner du igen dom

Skulle säga att som liten ja då var man kompis med alla men bästisen var ändå favoriten….

Som liten hade jag 3 bästisar ja det var dom jag lekte bäst med

– kompisen sedan sandlådan (som jag hängde med fram tills för några år sedan) det var hon som ända in i vuxenlivet betydde allra mest. Det var nog den vänskapsrelation jag trodde skulle vara längst.

-Sedan hade vi klasskompisen henne pratar jag med i telefon nästan varje dag men hon bor i Eskilstuna vilket gör att vi inte ses så ofta,

Men henne kan jag skratta extremt mycket med.

Min gymnasie kompis C är också en tjej som idag betyder allra mest – finare människa på både in och utsida får man leta efter.

M & E är också tjejerna som alltid vart med och tillhört dom närmaste i alla år.

Gör dig av med energitjuvar

Dom flesta av mina vänner har hängt med väldigt länge. Jag är dock en person som älskar att lära känna nya människor. Men jag har också upptäckt ju äldre jag blivit att jag har lättare att säga hej då till en del av dom.

– Energi tjuvar vill jag av olika anledningar inte ha i mitt liv…. i början kan det vara svårt att se vem som stjäl mer än den ger. – Folk som enbart pratar om problem när man ses….. sorry jag lyssnar gärna…. men det vore trevligt om du frågade hur jag mår också.

– vänner som inte vill ses men vill gärna följa med när man har en biljett över till musikal eller något roligt event.

Falska vänner är som falska sedlar – inte värda ett dugg

Det stämmer ganska bra om du frågar mig.

Om du hade en vän som frågade om du ville ses/ men gång på gång avbokade samma dag ni skulle ses…. trots att personen är den som frågat dig om ni skulle ses.

Är det verkligen en vän? …. nej sådana kan man vara utan.

Riktiga vänner får dig att må bra

– Vänner får dig att le och skratta vid bara tanken på dom

– Dom är lika busiga roliga härliga som du vet att dom alltid finns där i alla väder.

En sak har jag lärt mig vi förlorar aldrig vänner vi upptäcker vem våra riktiga vänner är
Publicerad av Yasmine Johansen

Jag heter Yasmine är 36år , gift , 2 barns mamma från Stockholm. Bloggar om vardagen med familjen, barnens roliga tv inspelningar och foto jobb, blandat med resor bakning och härliga samarbeten.

17 reaktioner till “Sanna och falska vänner – så känner du igen dom

  1. Jag har en ”vän” som är precis det du beskriver. Alla kan må dåligt och man måste få prata om det, men livet är inte alltid tufft, då får man ta tag i det. Du beskriver den ”vännen” så bra

    Gilla

  2. Jag lyssnade i veckan på en föreläsning om våra energitjuvar som är de falskaste vännerna egentligen för det tar och äter all vår energi och lämnar oss tomma kvar. Falska osanna vänner är inget att ha trist bara att man ofta blir sårad av dem

    Gilla

  3. Så bra skrivet, förr ville jag ha så många vänner jag bara kunde då jag blivit mobbad som ung och hade knappt vänner. Men nu kan jag kaos med folk dvs sk vänner hur lätt som helst – jag har liksom kunnat säga nej också. Inte gå tillbaka till såna som bryter ner mig. Jag vill må bra av vänner, få energi kunna prata om problem men också ha roligt och lyssna på vänner då de har problem. Ge och ta ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: