Mitt värsta besök hos tandläkaren

Jippi idag var det dags för ett besök till tandläkaren, jag vet om att jag har 2 tänder som ska lagas.

Började med att jag kom dit och kom in i tid.
tandläkaren tyckte vi skulle ta lite nya bilder då det gått ett tag sedan sist så det gjorde dom.

Sedan gick hon igenom tand för tand och jag fick veta att jag hade en infektion i tandköttet.

tanden som haft medicin i sig ett tag, och som skulle fixas förstod man rätt fort inte skulle gå att rädda med en vanlig lagning (det skulle förvärra) så man bestämde sig för en rotfyllning som vi skulle påbörja idag.

Tandläkaren la bedövning och efter 2 ampuller var jag inte bedövad ( gav ingen effekt alls). Hon la en tredje och jag hade fortfarande jätte ont och bedövningen tog inte alls.
Sedan sa tandläkaren jag får inte lägga mer jag måste ta in en annan tandläkare nu.
In kom en annan och när hon la fjärde bedövningen dröjde det inte långtid innan det började sticka och svullna upp i läpp och tunga.

Hela min kropp hade nu börjat skaka av frossa ( tandläkaren sa att det är adrenalin i bedövningen ).

Sedan påbörjade man att öppna upp tanden , kan säga att trots bedövningen som inte tog helt så låg jag där i smärtor och ju närmare pulpan man kom ju värre blev det.

Tårarna rann och kroppen skakade

käkarna var så spända hade legat där i 90min och smärtan var hemsk.

kan säga att jag normalt sätt aldrig har problem att gå till tandläkaren, kan vara lite svårbedövad bara men det löser man lätt.

tandläkaren sa att det var infektionen som gjorde att bedövningen aldrig tog.

jag som väntade mig en lagning för kanske 1000kr.
fick betala nästan 3000 och sedan väntas nästa besök i februari som kostar 3700 för att göra klart denna tand med rotfyllning.

hallå bara en tand….
Sedan har jag en till som kanske kräver samma behandling.
och några små hål och besök hos tandhygienisten pga infektionen.
spännande då jag inväntar kostnadsförslag, men dyrt kommer det bli.

jag tycker personligen det är galet dyrt. Snart är tandläkaren en klass fråga eller det är det ju redan.

Massor av unga och äldre undviker regelbundna besök hos tandläkaren pga : dom har inte råd.

tänderna tillhör kroppen precis lika mycket som magen, rygg , öron hals.
det borde alltså vara fritt när man kommit upp i 1500-2000kr.

vad tycker ni? borde tänderna tillhöra kroppen.

jag som är så nöjd över mina tänder, mitt leende mm vill såklart ha friska tänder .
får alltid beröm hos tandläkaren för (vita och fina tänder).
men i och med min magsjukdom kan jag lättare få  små hål och karies.

Men det blev en chock att man nästan ska betala 7000 för bara denna tand.
vad blir det sammanlagda beloppet ? 20.000?
vi får se.

Går du regelbundet på alla kallelser?

Publicerad av Yasmine Johansen

Jag heter Yasmine är 36år , gift , 2 barns mamma från Stockholm. Bloggar om vardagen med familjen, barnens roliga tv inspelningar och foto jobb, blandat med resor bakning och härliga samarbeten.

31 reaktioner till “Mitt värsta besök hos tandläkaren

 1. Fy bubblan. Dotten får jätte ångest och bara skriker så hon går hos speicalister. Jag börja fundera på om jag ska söka dit med pga mina funktionshinder så som högångest och liknanade

  Gilla

 2. När du berättade om alla bedövningar tänkte jag direkt på det som hände dig där. Att dom körde på utan att du var riktigt bedövad är INTE ok. Gjorde ett implantat, och mitt i operationen slutade bedövningen verka, Dom la med och höll på att svimma. Kan säga att dom var stressade då dom öppnat upp och var tvungen att göra klart, och jag var inte tillräckligt smärtlindrad. Det gick bra…

  Gilla

 3. Usch då, efter en sån behandling hade jag haft skräck för tandläkaren kan jag säga. Jag har gjort rotfyllning utan bedövning en gång faktiskt men tycker inte alls om att gå till tandläkaren.. 😐

  Gilla

 4. Stackare. Dom testade men inget funkade. Jag har normalt sätt inga problem alls och är ju inte tandläkar rädd , men dagens upplevelse kunde gjort att man blev rädd. Tårarna rann när nerver och pulpan kom nära

  Gilla

 5. Jösses! Jag går på tandläkarhögskolan, där betalar man bara 400 per besök – men då får man vara beredd att vara där i fyra timmar och att allt tar extra tid eftersom både elev och lärare ska kolla och dubbelkolla. Men visst borde väl även munnen gå på högkostnadsskyddet!

  Gilla

 6. Men fy, det var nästan jobbigt bara att läsa ditt inlägg! Är inte så förtjust i att gå till tandläkaren. Däremot går jag alltid regelbundet för jag ha koll på tänderna. Helt galet att det kan vara så dyrt! Inte konstigt att folk inte har råd att gå!

  Lider med dig…

  Gilla

 7. Sant jag går ju årligen på kontroll och dessa summor hade jag aldrig trott. Inte många ens som tror att jag haft hål. Denna upplevelse hade nog fått många att inte gå dit tyvärr.

  Gilla

 8. Men usch, vilken hemsk upplevelse. Jag har tandvårdsförsäkring så betalar en summa varje månad och då ingår både kontroller och allt som behöver fixas. Har legat i en väldigt låg klass hela tiden, men nu har jag haft en hel del problem med mina visdomständer så de lär höja min månadskostnad när det är dags att teckna om.

  Gilla

 9. Verkar vara många som är på tandläkarbesök just nu – så även jag som tillhör dem som inte gillar tandläkaren, tycker det är för dyrt och bara har gått när det varit akut. Nu måste jag verkligen göra något åt det och det blir dyrt…jag tycker att det ska finnas ett bättre högkostnadsskydd än det gör idag som inom sjukvården. DÅliga tänder kan ge en dålig kropp så att man hamnar hos sjukvården – så visst är det en del av kroppen

  Gilla

 10. Usch vilken hemsk upplevelse! Jag har aldrig haft några problem med tänderna och det är jag tacksam över. Jag har frisktandvård så jag betalar en liten summa i månaden, får regelbundna kontroller och om de behöver åtgärda något täcker frisktandvården det.

  Gilla

 11. Men fy din stackare. Jag är ofta skeptisk till besök där man inte vet vad summan blir som jag ska betala innan jag sätter mig i stolen. Peppar peppar så har jag haft bra tänder men man vet ju aldrig

  Gilla

 12. Jag har suttit med vid rotfyllningar och även i den situation som du var i att bedövningen inte tog, det kan bero på infektionen som de säger. Vi haded olika bedövningspreparat och vid sädana tillfällen kunde vi ge två olika så det till slut tog. Fråga dem om du kan få något lugnade innan? då kommer kroppen i mer avslappnat läge och då tar säkert bedövningen bättre nästa gäng. Värt att ringa och fråga,. Då ska man ta det 1 h innan, i alla fall det preparat vi hade.

  Gilla

 13. Men gumman då, stackare men va glad de finns 😢 Minns när jag gick till tandläkaren pga hon, trasiga tänder skulle göras rotfyllning, ta bort karies mm – de gick på 10.000 fy fan värsta mardrömmen då jag har sån tandläkarskräck 😢 ja du har ett grymt fint leende gumman de kan ja hålla med om och håller med om att de borde vara billigare

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: