Mina bästa spartips

( I betalt annons samarbete med payup.se )

I denna corona pandemi känns det som man behöver något att se framemot på sikt. Det kan vara en resa, något man drömt om länge, eller kanske något man vill köpa.

Till allt detta behövs såklart pengar.

Jag åkte ju på oförutsedda utgifter hos tandläkaren – vilket inte var kul….och heller inget roligt att behöva lägga pengar på.

Spara till semestern 2021

Jag har en plan att försöka spara lite under 2021.

Jag älskar att uppleva saker , och vill gärna åka på en resa till något varmt land i sommar ( om det är möjligt) med familjen. Känns verkligen som det är så viktigt att ha något att se framemot och att längta till.

Mina bästa spartips

– Lägg undan en slant varje gång lönen kommer.

– Släng mindre mat och gör matlådor att ha med på jobbet (så slipper du äta ute varje dag). – Handla aldrig när du är hungrig (håll med mig om att man alltid köper massa onyttigt då).

– Gör en budget för varje månad och håll dig till den. (spara alla kvitton).

– Rensa din källare / din garderob – sälj av sånt du inte använder.

Sparkonto med ränta

Jag tycker det är toppen att ha ett sparkonto med ränta innan jag skaffade det kollade jag topplistan över bästa sparkonton 2021 hos PayUp

Dom gav mig dom bästa vägledningen och jag är nu väldigt nöjd med val av sparkonto.

Sparar du ?

Har du ett enskilt sparkonto? och vad sparar du till?

Publicerad av Yasmine Johansen

Jag heter Yasmine är 36år , gift , 2 barns mamma från Stockholm. Bloggar om vardagen med familjen, barnens roliga tv inspelningar och foto jobb, blandat med resor bakning och härliga samarbeten.

24 reaktioner till “Mina bästa spartips

 1. Vi sparar en hel del, mest till barnen och sedan lägger vi undan lite varje månad och sätter in en klumpsumma som amortering på lånet emellanåt 😊

  Gilla

 2. Jag håller verkligen med dig man ska inte handla när man är hungrig då köper man med sånt som man inte skulle köpas. Så det är ett bra tips. 😊

  Gilla

 3. Jag tänker alltid att jag ska spara men de senaste åren har jag varit förföljd av oförutsebara utgifter så sparandet äts upp med desamma….men jag försöker alltid tänka på att leva sparsamt.

  Gilla

 4. Vi sparar en del, jag tycker att det är viktigt. Har alltid tyckt att det är viktigt att det finns en liten buffert för oförutsedda utgifter tex. Sparar också extra till pensionen och till barnen. Både mannen och jag sparar också en liten peng varje månad tillsammans med kompisar för att kunna åka på en tjej-/grabbresa. 100-200kr varje månad vilket gör att när vi sedan ska träffas så blir det inte så mycket utgifter eftersom det redan vinns en buffert.

  Gilla

 5. Jag sparar lite lagom olika vid olika tillfällen i livet. Andra spartips är att kolla på reasidor, handla och lusläsa reklamblad. Samt att köpa bra produkter som man kan sälja vidare när man inte vill eller använder dem längre. Självklart ska vi fika snart.

  Gilla

 6. Mitt bästa spartips är att vad än som finns kvar på lönekontot dagen innan lönen (eller vad man har för inkomst) kommer sätter man in på ett sparkonto. En månad kanske det bara är några få kronor men nästa månad kan det handla om mer pengar.

  Till barnen sparar vi i fonder men lär också att de ska spara själva så de har varsitt ”lönekonto” och ett sparkonto.

  Just nu blir det inte mycket sparat för oss då jag är sjukskriven men det finns andra sätt att spara pengar än att spara pengar på ett konto. Det är som du skriver, matlådor till jobbet, sälja sånt som man inte behöver men också att välja billigare alternativ på maten (utan att det blir sämre mat), handla second hand där det går, att gå istället för att köra osv.

  Gilla

 7. Vi handlar mindre och mindre och det vi handlar köper vi oftast begagnat. Här finns alltid matlådor i frysen och handlar mat på måndagförmiddag finns en hel del till halva priset 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: