Kurs i programmering för barn och ungdom

( I betalt annonssamarbete med Unga Programmerare )

Visar ditt barn intresse för spel och programmering? Vad kul … ett intresse vi ser växer bland barn och ungdomar.

Unga programmerare lär barn och unga att programmera.

Här hemma har jag en 11 åring som förra året fick börja testa att programmera i skolan och tyckte det var jätte intressant att koda och skapa spel – dom gjorde det såklart väldigt basic. Men intresset för just teknik och problem lösning är stort.

Idag växer barnen upp med teknologi och internet nära inpå i sin vardag, hur världen klarar sig utan internet kan dom nog inte ens förstå.

För några år sen fick min son sin första telefon och långt innan det visste han hur min mobil funkade, han kunde hämta appar mm innan han ens kunde skriva sitt namn.

Ni förstår vart jag vill komma…. tekniken kommer alltid att vara med oss , och användandet av teknik kommer bara fortsätta att öka.

Att lära sig grunderna för programmering i tidig ålder tycker jag är bra det verkar ju dessutom ge en bra träning för tålamodet. Att skolan dessutom väckte ett nytt intresse hos min son tycker jag är kul men nu när dom inte längre läser varken it eller lär sig programmering så får vi göra något av hans nya intresse hemifrån.

Gillar dina barn att programmera? och har dom intresse av spel? Då kanske dessa kurser i programmering kan vara aktuella.

Kurser för barn i programmering

Unga Programmerare håller kurser för barn och ungdomar i programmering , och lär ut programmering till kreativa, nyfikna barn som är intresserade av teknik , spel eller problemlösning. Under deras kurser programmerar man egna spel och program. Man lär sig dom olika stegen från att läsa, skriva och köra kod till att skapa körbara spel som användaren kan köra. I kurserna börjar man alldeles från start så att ditt barn lär sig från grunden.

Därför passar det utmärkt att starta med

Grundkurs – Online

Här lär vi oss grunderna i ett av världens mest använda programmeringsspråk, Python. Här får man testa på att programmera spel och program, man ställs dessutom inför spännande och kluriga problem som ska lösas och man lär sig hur man kan använda teknik för att skapa.

Denna kurs kräver inga förkunskaper och passar därför nybörjare och är rekommenderad från 10år.

Deras andra kurs är en kurs i spelprogrammering

Spelprogrammering i 2D

I denna kurs dyker man djupare ner i programmering , man lär sig programmera spel med grafik från grunden. Under kursen bygger vi våra egna 2D spel med spelmotorn PyGame Zero. Man startar med en introduktion och därefter skapar man mer efter egen kreativitet.

Detta passar den som tidigare gått grundkursen online (start).

Mina tankar om programmering

Jag tycker det är otroligt roligt att mitt barn fått ett nytt intresse, och att skolan lät dom testa på programmering redan i årskurs 4. Min son brukar säga att programmering är en stor del av världen mamma och en stor del av vår vardag. Och att lära sig grunden – är en fördel för alla barn som man kan ha nytta av senare.

När barnen gör något lärande så blir också skärmtiden mer meningsfull.

Låt även deras egna ideer bli till verklighet… Man blir ju också väldigt kreativ om man kan skapa sina egna spel och barn har ju idag ofta ett stort intresse för spel.

Hur fungerar undervisningen

– Kursen kan göras i eget tempo och undervisningen består av video och övningar.

– Du har alltid möjlighet att ställa frågor till instruktören

– Du kan följa kursen var som helst i världen bara du har tillgång till en dator med internet uppkoppling.

– Vid avklarad kurs får du ett diplom som intygar att du gått kursen.


Instruktörer i världsklass

För att ge er bästa kursen är deras instruktörer utbildade ingenjörer med lång erfarenhet av programmering och lärande.

Grundaren och instruktören Tobias är utbildad civilingenjör inom IT med examen från chalmers Tekniska högskola

Vill ditt barn lära sig programmering?

Kurserna rekommenderas från 10 och uppåt

spana in kurserna här hos Unga Programmerare

Publicerad av Yasmine Johansen

Jag heter Yasmine är 36år , gift , 2 barns mamma från Stockholm. Bloggar om vardagen med familjen, barnens roliga tv inspelningar och foto jobb, blandat med resor bakning och härliga samarbeten.

29 reaktioner till “Kurs i programmering för barn och ungdom

 1. När jag läser såna här inlägg är jag så glad att mina barn är vuxna. Sen inser jag att de där 11-åringarna förmodligen kan mer om datorer än mej 😊

  Gilla

 2. Toppen bra ju, jag studerade programmering på högskolan och den kunskapen har jag haft nytta av sedan dess. Det är ett fantastiskt sätt att vara kreativ!

  Gilla

 3. Är verkligen stor skillnad mot nu och när jag gick i skolan. I mitten på 90 talet kom datorerna in i skolan här men oftast fick man bara skriva ett dokument eller så. Vi har dock valt att inte alls lära våra barn hantera paddor eller telefoner ännu

  Gilla

 4. Oki, ja vi alla gör olika. Jag tycker så länge barnen gör nyttiga saker kan skärmtiden vara bra. Min lill tjej gör bara matte spel. Men skärmtid är ändå begränsat. Men som sagt stor skillnad mot 80/90 talet.

  Gilla

 5. Det är riktigt kul när de har ett sådant intresse och kul att få testa det i skolan. Programmering är något man kan ha nytta av. Önskar att jag själv kunde mer 😀

  Gilla

 6. Ja men så är det. Min grabb är nog tekniskt smart, men det betyder inte att han får fri tillgång till skärmtid. Men den känns mer effektiv när den används till något som ger kunskap och utvecklar

  Gilla

 7. Vi kan säga vad som helst om detta med teknik och skärmtid, men kan man inte det har man svårt att klara sig i samhället. Mitt barnbarn på 3 år är superduktig och himlar med ögonen då mormor inte kan.

  Gilla

 8. Det kan vara lätt att vara dömande när det gäller barn och datorspelande och tycka att det är negativt. Och det är klart att det kan bli negativt om det är det enda de gör, men man måste också vända på det och se bortom själva spelandet. Min dotter har tex alltid haft A i engelska och det tackar jag hennes datorspelande för, till stor del 😊 Hon är grym på engelska! Och hon bygger hus och designar och fixar och är väldigt kreativ när hon sitter vid en dator. Det är häftigt tycker jag!

  Gilla

 9. Allt har sin för och nadkedel det är jättebra att de kan det här till viss del för man lär sig mycket av det. Det får ju inte bli för stor del av vardagen

  Gilla

 10. Skärmtid ska väll aldrig bli för stor del av vardagen, men bättre göra något kreativt av sin tid än att göra skit på internet. Att lära sig programmera är väll jätte bra, något man kan ha med sig längre fram i livet också . I vissa länder har man programmering på skoltid som ämne.

  Gilla

 11. Programmering är ju faktiskt en form av matematik. Vår äldsta son spelade hur mkt som helst som barn om han inte spelade innebandy. Idag är han datatekniker inom nätverk och programmering så visst är det bra att lära sig programmering och det tänkandet redan som barn

  Gilla

 12. så kul, min grabb är ju också innebandy kille. han spelar inte så mkt han har en begränsad tid vid skärm. men som du säger programmering är ju faktist en form av matematik och kräver lite tänkande och klurande. kul att han idag jobbar med programmering.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: