En jävla smärta och en diagnos

Idag var jag på Spine Center för ett bedömningssamtal med deras team bestående av läkare, smärtsjuksköterska, psykolog och sjukgymnast.

Sjukgymnasten och psykolog ska jag träffa nästa vecka.

Idag fick jag även veta av läkaren att jag har fibromyalgi.
jag hade ont på alla 18 punkter vid undersökningen.
jag hade alla framträdande symtom
jag har en kronisk smärta i hela kroppen dock varierar den och jag brukar säga att jag alltid har en grundsmärta och därefter varierar det.
Generaliserad,  migrerande smärta från muskler och leder.
sömnstörningar sover kanske 4-5timmar per natt max med många uppvak.
En extrem ömhet.
Trötthet.
mag och tarmbesvär och en svår (ibs)
Irritabel blåsa
Huvudvärk (flera dagar i veckan). samt migrän.
Sämre minne
Stel i kroppen

Att lära sig leva med fibromyalgi

Jag måste säga att det är tufft att ständigt gå med smärta dag som natt.
Jag som är en otroligt glad person påverkas extremt vissa dagar.
Jag gör dock mina sysslor kickar igång dagen för att jag måste.
som smärtsjuksköterskan sa ”ja du har ju inget val”.
Jag ska dock försöka bli ännu bättre på att ge mig tid för återhämtning, och inte skuld dom dagar då kroppen inte orkar.

Jag har garanterat haft fibromyalgi hela mitt vuxna liv och troligen innan det.

Du säger att du har ont – du är lat

Jag var säkert inte den bästa på idrott i skolan och alla bollsporter men jag var extremt snabb som liten och tävlade smått i stafett och löpning i tidig skolålder.
Jag var I övrigt en riktig häst tjej.

värken har dock med åldern ökat extremt

Jag minns i skolan en gång då min lärare sa att jag var lat då jag sa att jag hade ont i benen när vi sprang och jag var tvungen att bryta .

Det sista jag var är lat

Jag hade extrem smärta som inte försvann vilket jag har fortfarande när jag springer.

Jag är verkligen ingen lat person jag gör alltid mitt yttersta vad det än gäller, men på den tiden och i min ålder så visste ju ingen vad det var.

Men nog om tråkigheter ❤

Imorgon är en ny dag

Publicerad av Yasmine Johansen

Jag heter Yasmine är 36år , gift , 2 barns mamma från Stockholm. Bloggar om vardagen med familjen, barnens roliga tv inspelningar och foto jobb, blandat med resor bakning och härliga samarbeten.

8 reaktioner till “En jävla smärta och en diagnos

 1. Fy, en familjemedlem har fibromyalgi och ni är sådanna kämpar! Kan knappt tänka mig hur jobbigt det måste vara. Kom ihåg att lyssna på kroppen och ta hand om dig ❤

  Gilla

 2. Ibland är det bra med en diagnos, det kan förklara vad som händer. Man har även möjlighet att få den stöttningen man behöver, Nackdelen är att man hamnar i ett fack, Värken är aldrig rolig, går runt med det hela tiden. Tydligen har jag inte fibromyalgi då inte alla triggerpunkter är aktiverade, men värk, trötthet, hjärndimman finns där.

  Gilla

 3. Det känns skönt att veta även om jag anat, min kropp skriker av smärta. Men det är så mycket mer än bara fibro då jag har en mage som är helt hemsk. Men jag har så mycket i huvudet nu . Förstår precis vad du menar med trötthet och värk – kram till dig.

  Gilla

 4. Jag hoppas verkligen att du får bästa tänkbara vård och hjälp, min kusin har fibromyalgi, och som cammieh skrev så är ju sjukvården inte inriktad på kost utan helt på piller så där kan man justera och fixa lite på sitt välbefinnande, helt klart, jag blev ordinerad medicin livet ut men la om kosten och slipper nästan medicinen helt 😊 jag håller tummarna 👍👍

  Gilla

 5. Tack snälla , jaa har mitt samtal på spine center på tors får se om jag får någon hjälp. Dom är mest inne på att hitta sätt att lära sig leva med det. Medicin har än så länge inte diskuterats närmare. Då jag vet att mycket skulle slå ut min mage så den blev ännu sämre. Och många mediciner skulle krocka med just magmedicinen. Jag vet att mkt blir bättre av bra kost socker är bov i mycket.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: