Dear Santa…..

Detta år har jag vart så otroligt snäll …….

Så jag har gjort min egen önskelista av saker jag önskar till hemmet… Men det är egentligen ingen önskelista till tomten utan bara saker jag vill uppdatera med till vårt hem.

My wishlist to Santa

Att börja julpynta tidigt gör en lycklig?

Visst kan det vara så men jag håller mig nog någon vecka till.

Min man åker till Norge i slutet på veckan så då tänkte jag att barnen och jag kan pynta lite, då det ändå är första advent nästa söndag och då vill jag ha upp ljusstakarna i fönstret.

Har du tjuvstartat med pyntet eller väntar du ett tag till?

När julen är över vill jag ha bort pyntet nästan omedelbart, så jag vill njuta under december av ljus i fönstren och den mysiga stämning man hamnar i under december.

En riktig julförstörare

I år måste jag hålla igen lite på julklappar vilket aldrig hänt tidigare år, jag kan nog villigt erkänna att våra barn fått betydligt mer än dom kanske behöver alla jular hittils.

Men julen är speciell och det är ju barnens jul och både jag och min mamma älskar att köpa klappar….. Att se lyckan i barnens ögon är magiskt när dom öppnar paket.

Jag har under en tid hållt på att laga mina tänder hos tandläkaren…. har säkert redan lagt 16.000 och då dom inte hunnit laga klart mina tänder pga personal brist och att jag blev sjuk senast då jag inte ville gå dit och smitta dom… gjorde att tiden gick ut. Jag hade pengar innestående hos folktandvården som skulle täcka att laga allt på kostnadsförslaget…. men då datumet gick ut i oktober och dom inte han färdigt så fick jag vid mitt senaste tandläkarbesök förra veckan veta att dom 4000kr jag hade innestående som skulle täkt alla behandlingar som var kvar inte ens räckte till det besöket som skulle kosta 5600kr. Dagen efter kom ett brev på posten med nytt kostnadsförslag där jag nu ska betala över 14,000 till….

förstår ni dom 4000 som skulle räkt till allt ….. blev pga ett datum som inte tandläkaren höll sig inom 14.000 extra för mig.

Så julen känns lagom rolig – även om jag lärt mig att det inte hjälper att deppa ihop så är jag såklart oerhört ledsen. Jag avbokade min tid för att jag hade ont i halsen och inte ville smitta dom, sedan kunde dom inte erbjuda tider som höll sig inom ramen som täkte det första kostnadsförslaget….

Jag trodde heller aldrig att jag hade mer än möjligen något enstaka hål, plötsligt behövdes det både kronor , och rotfyllningar….. misstänker att min magmedicin är boven…… men jag tyckte min munhälsa var bättre än innan jag påbörjade dessa behandlingar…. Nu har jag ont, det hade jag inte innan.

Julen är mer än julklappar

Men jag gläds ändå åt att fira julen, tillsammans har vi nog bockat av barnens önskningar….. och julen handlar om så mycket mer.

För mig är julen familj, kärlek , god mat , glada barn , och jag önskar inget mer än en lugn och fin jul med familjen och att alla får vara friska.


Publicerad av Yasmine Johansen

Jag heter Yasmine är 36år , gift , 2 barns mamma från Stockholm. Bloggar om vardagen med familjen, barnens roliga tv inspelningar och foto jobb, blandat med resor bakning och härliga samarbeten.

19 reaktioner till “Dear Santa…..

 1. Nej allt kommer upp onsdag och torsdag innan söndag men jag jobbar helgen så jag får ta det då 😊. Är inte så haj på julen men vad gör man inte för tradition och barnen 😊

  Gilla

 2. Julklapparna är inte det som gör barnen glada på julen. Tid och kärlek är det allra viktigaste. Känner som du att barnen redan fått så mycket och i år går det bli bra att ha saker. Ha en fin vecka.

  Gilla

 3. Julen är så mycket mer än julklappar, det viktigaste är att umgås! Men förstår att det är en tråkigt extrautgift med tandläkaren!

  Gilla

 4. lätt att handla på sig för mycket julklappar till barnen, är ju så roligt, jag har inte börjat pynta ännu så det blir nog en sista minuten nästa helg..vi har varit sjuka hela denna helgen också

  Gilla

 5. Julstjärnorna kom upp igår, och ska fortsätta under veckan som är. Så surt med tänderna. Det är ju galet dyrt att gå till tandläkaren. Gjorde ett par stora ingrepp för några år sen… landade på väldigt mycket pengar.

  Gilla

 6. Jaaaa det är så galet dyrt. Dessa 14.000 hade ju aldrig blivit om dom haft ordentligt med tider och om jag kunnat gå..tycker man kan ha överseende tebax att nån blir sjuk när dom själva haft så ont om tider .

  Gilla

 7. ja men vilka härliga produkter o saker . så konstigt man gnäller på barnen men själv har man ju typ lika lång önskelista ha ha . krya på alla kramen ullie

  Gilla

 8. Fy katten för fyra tänder! Ingen rolig historia det dör med att fixa sina tänder. I år har vi bestämt att hoppa över julpyntet då vi inte kommer vara mycket hemma och mycket av december går åt att fira min 50 års dag. Lite tråkigt men samtidigt sköntKram Kajsa

  Gilla

 9. Men fy så surt! Tänder kan bli dyyyyrt… Vi köper inte julklappar längre och det är sååå skönt. Men mina barn är ju vuxna, då är det lättare att komma överens om en sån sak.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: