Odla med kvalitetsfröer från Impecta Fröhandel

Brukar du plantera och odla?

När det brukar vara tid att beställa hem fröer brukar jag och barnen gå igenom tillsammans vad vi vill odla. Något vi tycker är kul att plantera är tomater, palettblad, dill , gurka, och så barnens favorit smultron. Jag vill gärna ha någorlunda snabba resultat .

Vad tycker du om att odla?

Jag är långt ifrån någon expert på området, men tycker att det är väldigt kul att testa mig fram när jag odlar hemma. På impecta fröhandels hemsida kan jag läsa om varje sort jag vill så / när skördetiden är som bäst och när det förväntas blomma det gör att planeringen blir väldigt smidig.

Eftersom jag bor i lägenhet och inte har tillgång till en stor villa trädgård är det för mig bäst att så i olika krukor inomhus.

Men en stor trädgård med eget växthus är drömmen i framtiden, så att det riktiga odlingsintresset kan få växa och drömmarna bli verklighet.

Besök Impecta du också för att ta del av deras stora utbud av kvalitetsfröer.

( I betalt annonssamarbete med Impecta Fröhandel )

Jag har precis börjat ta tag i städningen av balkongen nu är det dags att göra den vår fin.

Ja ni vet först ska den städas och sen ska den pyntas, det är högtid att börja plantera för den som inte redan börjat. …

jag älskar nämligen när det blommar i krukorna och balkongen är full med härliga färger.

På vår balkong ligger solen på från morgon till kväll och det är högtid att göra iordning den, för nu är det perfekt att ta förmiddags kaffet där och bara njuta av solen.

Barnen älskar dessutom när vi planterar fröer, och dom kan följa hur det växer upp.

Fröer från Impecta fröhandel

Jag förstartade detta år med lite inomhus plantering i kruka, men dessa växter är så bra för dom kan man ställa ut på sommaren.

Impecta erbjuder bra fröer som man kan odla i krukor inomhus.

Ungefär i mars/april varje år brukar jag plantera Gerbera som jag köper från Impecta fröhandel . och på våren sommaren ställer jag ut dom lite skyddat på balkongen. Dom är ju så vackra och passar även perfekt som snitt blomma.

Publicerad av Yasmine Johansen

Jag heter Yasmine är 36år , gift , 2 barns mamma från Stockholm. Bloggar om vardagen med familjen, barnens roliga tv inspelningar och foto jobb, blandat med resor bakning och härliga samarbeten.

22 reaktioner till “Odla med kvalitetsfröer från Impecta Fröhandel

 1. Sådan härlig tid som väntar nu. Här brukar vi plantera tomater, gurka och persilja. Blir nog basilika och dill också. Balkongen och uteplatsen brukar bli full med allt som planteras 😊

  Gilla

 2. Dill, gräslök och koriander brukar jag alltid odla. Luktärter testade jag förra året och det var underbart färgsprakande. Tomater vill barnen gärna ha men det har vi inte haft på några år. Får se vad det blir i år.

  Gilla

 3. Här hemma har vi startat årets odling med att så tomater, luktärter, dahlia knölar och solrosor 😊 men det finns mycket mer som är sugna på att plantera, men det sätter vi nog direkt i grönsakslandet sen 😊 jag är inte alls kunnig på sånt här, men det är roligt och jag läser på påsarna med hopp att det ska göra att jag lyckas med det jag tar mig för haha 😊

  Gilla

 4. Att fixa på balkongen eller på altan är en speciell känsla. Jag vet då att snart är tiden här för altan häng in sent på kvällarna utan att det blir kallt 😊 Även på morgon öppna ut till altan. Höra fåglarna, känna morgon doft utifrån 🥰. Jag är personen som planterar blommor. Inget ätbart än. Får se vad framtiden visar. Sen är det roligare med barn & odla. Se dem äta på smultron direkt ifrån trädgården t.ex. varför bor inte ni i hus? Ta hand om dig & va rädd om dig❣️🤗🌸

  Gilla

 5. Jag odlar ingenting men på baksidan av basen brukar vi ha en ruta där vi odlar. Det brukar vara jordgubbar och gräslök bland annat. Smultron som är så gott och det hör verkligen till sommaren. Hoppas du får en bra tisdag!

  Gilla

 6. Köpte mina solroser därifrån. Vuxit som tusan! 😃 Skall odla mer nu när man kan ta ut mars-månadens plantor som stått inomhus. Då kan man odla mer i fönstren! 😃

  Gilla

 7. Åhh jag håller med dig. Skaffade min lägenhet när jag var ca 19 älskar den och trivs så bra. I samma stund träffade jag min sons pappa och då bodde vi i hus i Värmland i 8år (men hade kvar min lägenhet i stockholm). Strax innan vår son fyllde 4 gick han bort I cancer och jag valde att flytta hem till Stockholm med sonen eftersom jag blev ensam… därav bor jag och min nuvarande man i lägenhet älskar läget här trivs och har nära till allt. Men visst ett hus lockar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: