Norges nationaldag och min mans födelsedag

Idag är det 17maj och Norges nationaldag, men en sak som är viktigare än det är att det är min älskade mans födelsedag. Tänk att vara både Norsk och fylla år på nationaldagen = Det blir ju dubbelt firande.

Norges nationaldag

Önskar verkligen att vi i sverige vore lika duktiga som norrmännen att fira vårt vackra land. När jag var barn så var det faktist lite mer folkfest med uppträdanden / live musik och man samlades i centrum med grannar och skolkamrater mm och firade.

Jag minns ett år då jag och min dåvarande bästa vän uppträdde och var förband , vår centrum ledning som höll i firandet bokade in oss och vi sjöng och showade (gjorde även en parodi på systrarna graaf ) innan Latin kings äntrade scenen.

Tänk vad kul om vi i Sverige kunde samlas på gatorna som i Norge och ha en riktig folkfest på vår nationaldag.

Födelsedagsfirande

Idag jobbar min man både dag och nattpass så därför firade vi honom i söndags med både bio och middag. Men imorse väkte vi honom med sång och lite kramar i sängen innan jag tog barnen till skolan ( till och med vår hund hoppade upp i sängen) för att gosa och önska grattis till sin husse.

Vid 6 tiden knackade det på dörren och där stod älsklingen med bakelser i famnen , han hade fått en liten paus från jobbet för att få lite mys tid med oss. Jag blev så glad att han kom hem och det uppskattades av oss alla.

Alla mina 3 älsklingar

Bakelser från TM Bagarstuga

Gula Rosor som älsklingen fick i helgen

Norges Nationaldag 17 maj

Tycker inte ni att vi svenskar / alla vi som bor i Sverige borde fira vårt lands nationaldag?

Publicerad av Yasmine Johansen

Jag heter Yasmine är 36år , gift , 2 barns mamma från Stockholm. Bloggar om vardagen med familjen, barnens roliga tv inspelningar och foto jobb, blandat med resor bakning och härliga samarbeten.

16 reaktioner till “Norges nationaldag och min mans födelsedag

 1. Grattis till mannen & Norge! Så kul att han kunde komma hem & tog med sig lite bakelser så ni fick en mysig stund ihop 😊 Jag minns också när jag var liten att det brukades fira nationaldagen i centrum med tårta, uppträdande och sådant ☺️

  Gillad av 1 person

 2. Kul att varje år fira i dubbel bemärkelse 🎉🧁😃. Viste inte att du var norsk. Men nu vet jag det 😊.
  Åå vad gulligt att han kom hem & överraskade er 🥰.

  Grattis till din man!

  Jag tycker vi är bra på att fira vår nationaldag. Men vi är långt ifrån Norge 😆. Skulle vilja att vi svenskar höjde oss ett snäpp & fira mer för vårt land & vad det har gjort 🇸🇪❤️.

  Njut av dagen❣️🤗

  Gillad av 1 person

 3. Stort grattis till din man.
  jag har aldrig varit med om att vi firat vår nationaldag. Ända gången var nog i Grekland på norskebaren där. Dom påminde mig om det och där stod jag bland massa greker och norrmän och sjung. Vill också ha det som i Norge.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: