Sveriges Nationaldag

Idag den 6juni är det Sveriges nationaldag och svenska flaggans dag….. Jag tycker ju att vi svenskar är allt för dåliga på att fira vår nationaldag. Titta bara på vårt grannland Norge – där är det både tåg och en stor folkfest – ja där firar man på riktigt.

Flaggans dag i Sverige

När jag var barn firade man mycket mer än vad vi gör idag då var det musik jippon i centrum mm alla samlades där , åt tillsammans och lyssnade på musik och underhållning mm. Vi började dagen med en fika på TM Bagarstuga med både glass, latte och Sverigebakelser .

Grattis Sverige
Sverigebakelse från TM Bagarstuga

Det fanns inte så mycket att göra i vårt närområde men jag såg på facebook att i brandbergen skulle nationaldagen firas med både tivoli, karuseller, ponnyridning, musikframträdanden och självklart skulle man hissa Sveriges flagga. Det var helt oki ordnat ända tills nationalsången skulle sjungas (inte en människa sjöng) pinsam tystnad….

Kan inte folket nationalsången?

Jag vet inte, men jag undrar faktist.

Ponnyridning och Hoppborg

Angelina fick allafall hoppa hoppborg och rida på en häst vilket hon tyckte var roligt. Sedan åkte vi hem och handlade för vi tänkte avsluta denna dag med lite korv / marshmallows grillning ute på gården man måste ju ta vara på dom fina dagar som är just nu.

Vad gör ni denna dag?

Hoppas ni har en fin nationaldag och Grattis Sverige

Publicerad av Yasmine Johansen

Jag heter Yasmine är 36år , gift , 2 barns mamma från Stockholm. Bloggar om vardagen med familjen, barnens roliga tv inspelningar och foto jobb, blandat med resor bakning och härliga samarbeten.

28 reaktioner till “Sveriges Nationaldag

 1. Ja, det finns ju såna som t.ex. min sambo som tycker det är trams att gå på firande för Sverige 🇸🇪Plus mycket folk. Medans jag tycker att man ska fira sitt land & fira tillsammans med andra. Annars det kanske det läggs ner helt.
  Jag skulle med vilja ha typ som Norge. Fira stort.

  Trevligt & gott med national fika & sen gå på firande med olika aktiviteter 🇸🇪🧁😊.

  Gott med korv 🌭 grillning & marshmallows 😋. Oja måste verkligen ta vara på vädret.

  Ta hand om dig! Ha en fin vecka❣️🤗

  Gillad av 1 person

 2. Låter som ni hade en fin nationaldag även om det var brist på firande runt om i landet. ”Hemma på min gata i stan” så firade vi inte alls utan det var bara en extra helgdag…

  Gillad av 1 person

 3. SÅ tråkigt att ingen sjöng när nationalsången spelades, skämdes människorna för sin nationalsång eller vad var det frågan om. Bortsett från det låter det som att ni haft en riktigt fin dag. Jag har varit på badet med barnen

  Gillad av 1 person

  1. Vet du det undrar jag med. Tråkigt isåfall. Jag tycker alla ska delta i firande som ordnas annars kanske det pytte lilla som finns dör ut. När jag bodde i Värmland så reste sig alla och sjöng och deltog mycket roligare.

   Gilla

 4. Själv har jag inte varit på något firande. Däremot var jag ute på en timmes promenad. Kan tänka mig att det vart pinsamt om ingen sjöng nationalsången. Jag kan den typ utantill. Grillat som är så gott.

  Gillad av 1 person

 5. Kanske beror det på att Sverige klarade sig undan så pass bra under andra världskriget? För även i Finland firas det, med mycket fokus på att minnas kriget och hedra dom som kämpade för sitt land.
  Är det fråga om sport är det plötsligt ok(med all rätt) att hylla Sverige och fira medan det är mer dämpat på nationaldagen, lite konstigt.

  Gillad av 1 person

  1. Jag håller helt med dig, jag hörde att många tyckte det var kränkande som inte var svenskar och då slutade vissa skolor sjunga den på skolavslutningar. Jag tycker vi ska vara stolta precis som norge skapa en folkfest där alla är med. Sjunga vår nationalsång och hissa Sveriges flagga. Det var en starkare tradition när jag var barn .

   Gilla

  1. Ja verkligen, eller skäms dom för att sjunga den. Många skolor sjunger den inte på avslutningar längre och sånt är tråkigt. Jag tycker ju folkfest nationalsång förenar folk oavsett var man kommer ifrån.

   Gilla

 6. Vi var in till stan och kikade lite och det var verkligen heldött men vi var inne och kikade för tidigt tydligen för sen fick vi se på TV allt som firats igår i och runt stan..🥴 lite snopet men det kändes faktiskt som om det var lite för mycket på gång samtidigt den här helgen.. men nu är det över och nu ser vi fram emot Midsommar istället..🤗 Ha en fin fortsättning på veckan nu kram..👍😉☀️

  Gillad av 1 person

 7. Oj vad pinsamt att ingen sjöng nationalsången! Den borde väl alla kunna. Vi firar inte så mycket, men det är nog mest för att vi inte gjort det så mycket under vår uppväxt heller och precis som du säger så är det inte så många anordnade firandet heller.

  Gillad av 1 person

 8. Ja Norge brukar verkligen stå på stort. Jag tycker det är bra så som man har det. Fira lite enkelt med familj el tårta. I år struntade jag idet. 🌸

  Gillad av 1 person

 9. Minns också att det var mer firande förr, kommer ihåg att dom brukade ha evenemang uppe på torget men verkar inte vara mycket firande nu 😊 Varit i Norge på deras nationaldag & där firar dom ju mycket mer

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: