Fixa en mysig balkong

Min balkong är inte särskilt stor man får plats med 2 solstolar och ett litet bord. Idag var det äntligen dags att påbörja ”balkong fixet” . Så efter lämning på skolan blev det en tur till Rusta för att spana in deras balkong mattor och solcellslampor samt kuddar. Jag hittade det jag ville ha. Sedan åkte jag till Blomsterlandet för att köpa en balkonglåda där jag kunde ha dom fina blommorna jag fick av barnen på morsdag.

Från tråkig till fin

När jag kom hem fick jag soppa ur balkongen, torka av möbler , ta bort pantburkar mm. Under vintertiden blir balkongen lätt en liten mini sopp tipp. Så behövde fixa iordning och rensa där ute. Jag är ju långt ifrån färdig jag ska ha mer blommor i färggranna färger, mer mys kuddar, någon filt och kanske någon ljuslykta.

Så här ser det ut på balkongen just nu.

Matta , ljusslinga och kudde kommer från Rusta

Mina bästa balkong tips för en (liten balkong)

 • inred med lätta möbler , brickbord eller bord som går att hänga på balkongräcket.
 • Billiga mattor köps med fördel på Rusta ( om man inte har tänkt lägga nytt balkong golv) .
 • Inred med härliga färger
 • Köp massa fina uteblommor, häng upp amplar. (skapa en hörna med det du själv planterat).
 • Skapa en mysbelysning som tänder sig själv på kvällen (solcells lampor är perfekt) och skapar ett fint mysigt ljus på kvällen.
 • Våga experimentera mera

Eftersom vi bor högst upp i huset och har konstant sol från morgon till kväll på vår balkong har jag även funderat att investera i ett litet parasoll. Ibland kan det faktist vara skönt att ha lite skugga. Jag njuter faktist mest av morgon latten på balkongen (då jag vaknar före alla andra ). Eller på kvällen när vi mysfikar och spelar yatzy eller något kortspel på balkongen tillsammans med barnen.

Sätt stilen på din balkong med utemattor från Rusta

Publicerad av Yasmine Johansen

Jag heter Yasmine är 36år , gift , 2 barns mamma från Stockholm. Bloggar om vardagen med familjen, barnens roliga tv inspelningar och foto jobb, blandat med resor bakning och härliga samarbeten.

36 reaktioner till “Fixa en mysig balkong

 1. Så fin det blev. Själv har jag ingen balkong att inreda. Däremot har vi ute plats på basen där vi sitter ute ibland och äter middag när vädret tillåter.

  Gillad av 1 person

 2. Vi har också en liten balkong, fixat dit en liten soffa och ljusslinga men tänkt göra mer när orken finns 🤗 Är ju såå himla kul att inreda! Fint du gjort det 😊❤️

  Gillad av 1 person

 3. Lite fix gör ju mycket. Det blev ju jättebra.
  Men om du spenderar mycket tid på balkongen så kan en markis vara perfekt. Vi har sydväst lägen hemma och utan markis skulle det bli alltför hett där när solen ligger på. Bor på sex trappor.
  Visst är det fint med mycket textilier på balkongen men vår är inte inglasad och vi ha ingen balkong ovanför så blir det regn blir allt blött.Så vi bär kuddar och dynor ut och in. .
  Lycka till-

  Gillad av 1 person

 4. Redan nu är det väldigt fint. Kommer bli ännu finare när det är riktigt klart på balkongen 😃🌺. Det är kul att fixa i ordning inför sommaren. Bra tips åxå! 👍

  Vi har sol här på altan från ca 10 till 21. Så nästan hela dagen. Oja morgnarna & kvällarna är sköna 😊☀️.
  Ha en fin dag! ❣️🤗

  Gillad av 1 person

 5. Vad fint du har gjort..min balkong är sex och en halv meter lång men smal.. jag har två likadana stolar som du har och samma färg på dynorna och ett runt glas bord och ett stort parasoll.. men i år tänker jag ha mina gamla balkong möbler i stället två baden baden och ett större bord..dom är skönare att ligga i.. ska se om jag hittar mitt inlägg med dom svarta möblerna så sätter jag länken hos dig så att du får se..kram..

  Gillad av 1 person

 6. Nja där gick jag bet jag trodde jag kunde länka till just det inlägget men då blev det bara text..🥴 men på mitt arkiv så har jag förra årets balkong på Juni 2021.. Kul att visa att vi har samma möbler.. kram..🤗

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: