Muskö Sjökrog – Öppet varje dag

Idag slog det mig att vi måste göra ett återbesök på Muskö Sjökrog som är en mysig restaurang med äkta skärgårdskänsla och fantastisk utsikt mot Horsfjärden. Vi var där förra sommaren och käkade hela familjen och det var verkligen ett toppen ställe inte allt för långt bort från Västerhaninge så idag bestämde vi oss väldigt spontant för en kvälls middag på deras uteservering.

Muskö Sjökrog – En mat pärla i skärgården

När vi anlände blev vi varmt mottagna och visades till ett bord. Solen värmde fast klockan började bli kväll. Menyn detta år såg otroligt spännande ut.

Till förrätt åt jag en toast skagen

medans min man åt rökta räkor. Nu var frågan hur skulle vi orka varmrätten? Men även den gick ner utan problem. Jag valde pasta med scampi i en gräddig vitvinsås med chili, vitlök, soltorkade tomater och pinjenötter.

Att det var en stor favorit där kan jag förstå och det blev den även hos mig.

Min man åt kalvfile med rostad potatis , bakade kvisttomater och rödvinssås.

Kidsen valde såklart MusköBurgare vilket var något dom båda älskade…. I bilen på hemvägen sa Dennis vi måste åka dit snart igen maten var så himla god.

Dessert blev det såklart också och det blev pannacotta med rabarber glaze precis så gott som det låter. Barnen åt italiensk vaniljglass med jordgubbar.

Jag måste säga att även om förra årets mat upplevelse där var i toppklass så måste jag säga att menyn i år faktist är bättre. Maten var så otroligt god. Jag vet att man på denna restaurang sätter högt värde i att laga fantastisk mat och det gör dom verkligen.

För er som inte besökt Muskö Sjökrog så beskriver jag stämningen där som väldigt familjär och mysig precis i hamnen och för folk som inte sitter på restaurangen kanske sitter i sin båt och äter oavsett så har du en fantastisk utsikt över havet.

Trubadurer och underhållning

På denna mysiga sjökrog har man också en hel del evenemang på torsdag exempelvis så kommer Seth Engström dit och underhåller med kortmagi så tipsar er om att boka bord denna dag. Perfekt för er som har barn och önskar både underhållning samt god mat perfekt för er som kanske bor i Haninge / Stockholms trakten.

Här kommer lite bilder från vår underbara kväll på Muskö Sjökrog och ni som läser min blogg vet att jag vill tipsa er om dom bästa ställena att besöka, och detta tips är rakt från mitt hjärta.

Ni vet när man kommer hem på kvällen kanske lite senare än vanligt. Man är nöjd med matupplevelsen man fick inta med familjen, man hade en skojig kväll och fick skratta lite extra. Solen gick ner precis när vi skulle åka hem. Tacksamheten känns i hjärtat .. Ja då vet man att kvällen vart perfekt.

Muskö Sjökrog i Haninge

Tack bästa Niklas med personal på Muskö Sjökrog vi ses snart igen.

Publicerad av Yasmine Johansen

Jag heter Yasmine är 36år , gift , 2 barns mamma från Stockholm. Bloggar om vardagen med familjen, barnens roliga tv inspelningar och foto jobb, blandat med resor bakning och härliga samarbeten.

32 reaktioner till “Muskö Sjökrog – Öppet varje dag

 1. Stort tack för detta tips. Förstår att ni hade en lyckad kväll i fin miljö och med god mat. Vi bor ju en bit ifrån, men att åka hit en dag och äta lunch skulle ju vara perfekt.
  Muskö har vi besökt under åren vi seglade så ön känner vi väl till-
  Önskar dig fortsatt fina sommardagar-
  Kram

  Gillad av 1 person

 2. Ser ut som att ni hade det riktigt trevligt, så härligt när man hittar ett ställe som verkligen hata allt, både god mat, service och allt annat. Vi har ett favorit ställe, ett turkiskt här i närheten som är just så, verkligen lika kul att gå dit och äta varje gång. Underbart att sitta ute och njuta av solen på sommaren med – ni verkar haft det så härligt.

  Gillad av 1 person

 3. Så härligt ställe det låter som det är. Skönt att båda ni vuxna och era barn var nöjda med maten. Skulle kunna tänka mig att besöka restaurangen om jag var i närheten någon gång. Så bra bilder du tagit. Toast skagen som är så gott.

  Gillad av 1 person

 4. Låter som en toppen kväll som ni sent kommer att glömma 😃. God mat, mysigt sällskap & solnedgång. Mer kan man inte begära mer en sommarkväll när solen skiner & det är ljummet ute & maten smakar utsökt 😋🥰👌.
  Tack för ditt tips. Det uppskattas 😊 att du bara delar med dig när du själv tycker om det 💖.

  Ta hand om varann i denna värmen! Kram 🤗

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: