Trafiko - den smarta vägen mot körkort

( I betalt annons samarbete med trafiko.se )


Det finns två vägar att gå mot det efterlängtade körkortet...

Det enkla sättet heter Trafiko och här kan du få hjälp med alla steg mot körkortet. Här kan du få hjälp med körkorts teori , övningskörning och en personlig körkortsplan för just dig - visst låter det toppen? ( allt på samma ställe helt enkelt ).

Handledarkurser

Efter att du gjort din synundersökning hos en optiker, och fått ett beviljat körkortstillstånd som du ansöker om hos transportstyrelsen. är det dags att gå en handledarutbildning tillsammans med din handledare . Detta är en så kallad introduktionsutbildning . Kursen kan ni gå hos en certifierad utbildare eller trafikskola.och efter detta kommer ni kunna övningsköra privat hemma. Handledaren måste dock ansöka om handledartillstånd efter kursen och även det måste beviljas innan ni kan börja övningsköra. Trafiko håller handledarkurser runt om i Sverige med handplockade lärare, kurserna kan du boka snabbt och enkelt via din mobil.


Börja med teori

Innan man ger sig ut på vägarna är det bra att ha lite grundläggande trafikregler . Hos trafiko kan du välja mellan körkortsfrågor, körkortsbok, ljudbok , e-bok eller varför inte ett teori paket där allt ingår (vilket oftast kan vara det bästa). Att plugga teori medans du övningskör är en bra väg mot att praktisera dina lärdomar i trafiken.

Trafiko har även en digital plattform för övningskörning och alla körmoment du ska träna på till uppkörningen... Allt detta kommer ge dig ett bra resultat och när du gått någon av Trafiko's kurser får du tillgång till plattformen helt gratis.

Övningskör

Ja det är nästa steg . att köra privat och på körskola är rekommenderat. Håll koll på hur långt du kommit med övningskörningen och alla körmoment genom att skapa ett gratis konto hos trafiko då kan du enkelt hålla koll.

Riskettan

Riskutbildning del 1 här får du lära dig om alkohol , droger och trötthet (denna kurs är en obligatorisk kurs ). Att veta risker i trafiken är jätte viktigt , för att inte utsätta sig själv eller andra för fara.

Risktvåan

eller halkbanan som vi oftast kallar den är en obligatorisk kurs där du lär dig om risker och körning på halt väglag.

Trafikverkets teoriprov

Detta prov är en del av trafikverkets förarprov och när man fått godkänt på teoriprovet har man 4månader på sig att klara körprovet.

Trafikverkets förarprov

Detta är andra delen av förarprovet som bokar man på trafikverkets hemsida. och när du klarat uppkörningen med ett godkänt resultat är körkortet ditt.

Med trafiko får du hjälp med allt från start till mål.

Det är inte alltid lätt att ta körkort men med trafiko blir allt bra mycket smidigare.

-Har du funderat på att ta körkort?

-Har du körkort?

-Vad tyckte du var svårast på vägen mot ditt körkort?

Besök trafiko om du planerar att ta körkort.


Gillar

Kommentarer

ullie,

min syster är 49 o har inget körkort . förstår inte då ja tycker man är behov utav det jämt trevlig helg vännen kramar

weberskold.se
Hilma
Hilma,

Det verkar vara en superbra app! Önskar jag vetat om den när jag tog körkort hihi 😊

nouw.com/hilma